23948sdkhjf

Rekordmange er optaget på en maritim uddannelse

Næsten 95.000 unge fik i nat svar på om de har fået plads på drømmestudiet. Samtidig slår de maritime uddannelser ny rekord ved at optage 22 pct. flere studerende

Natten til tirsdag fik tusindvis af unge endelig svar på, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse. Og for 860 unge var svaret positivt, så en karriere til søs ligger lige for.

Læs også: Stor stigning i optaget på SIMAC

Det oplyser Danske rederier.

De 860 er nemlig blevet optaget på en af de maritime uddannelser i Danmark. Det viser nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Dermed kan de maritime uddannelser melde om et rekordstort optag og fremgang på en række uddannelser.

I år har de maritime uddannelsesinstitutioner optaget 22 pct. flere studerende end i 2019, hvor man optog 707 studerende. Det er blandt andet Maskinmesterskolen i København, Maritime and Polytechnic University College, MARTEC, i Frederikshavn og Svendborg International Maritime Academy, SIMAC, der har oplevet den største fremgang.

Derudover har 63 fået tilbudt en plads på studiet ”International Shipping and Trade” på Copenhagen Business School.

Brug for flere maritimt uddannede 

Det rekordhøje optag er til stor glæde i Danske Rederier.

- Jeg er meget glad for det rekordhøje optag. Det er helt fantastisk, at så mange har lyst til at læse på en af de maritime uddannelser. Det er rigtig godt, for vi har brug for al den kvalificerede arbejdskraft, vi kan få. Vi har brug for at få uddannet dygtige maskinmestre, navigatører og shippingfolk, så Danmark kan fastholde sin position som stolt og verdensførende søfartsnation, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier. 

I den netop offentliggjorte oversigt over optagne studerende fremgår det, at fire ud af fem maritime uddannelsesinstitutioner har en fremgang i andelen af optagne studerende.

I Frederikshavn kan 15 unge blandt andet se frem til at starte på den nye professionsbacheloruddannelse som skibsfører på MARTEC efter sommerferien.
Oversigten tæller dog kun uddannelser, der er omfattet af Den Koordinerede Tilmelding.

Derfor vil der først senere på sommeren komme ansøgningstal for Navigationsskolen i Marstal, ligesom skoleskibenes ansøgere heller ikke er med i oversigten. 

I alt har 69.526 unge fået tilbudt en studieplads i år ud af de 94.604, der har søgt ind på en videregående uddannelse. Det er en fremgang på seks procent i forhold til sidste år.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203