23948sdkhjf

Over 100.000 gående på otte overfarter i juli

Regeringens sommerpakke-tilbud om gratis færgetransport i juli Er voldsomt populær. Alene hos Molslinjen har tilbuddet nu sendt flere end 100.000 gående eller cyklende gæster med de otte ruter, som sejler indenrigs.

HJÆLPEPAKKE Allerede onsdag aften – altså halvvejs gennem juli - tikkede tælleren forbi de 100.000 passagerer, som enten gående eller cyklende har nydt godt af sommerpakkens tilbud om gratis færgetransport i juli.

Optællingen gælder alle Molslinjens ruter på nær ruten mellem Ystad og Rønne, som ikke er omfattet af ordningen, som kun gælder transport med indenrigsfærger. Det er otte ruter i alt. 

- Det har givet os gående og cyklende gæster på ruter, som normalt ikke benyttes så meget af den kategori af gæster. F.eks. har ruten mellem Køge og Rønne været brugt af knap 5000 gående og cyklende – det er mere end dobbelt så mange som normalt, fortæller Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Lille færge, stor interesse

Den mest populære rute har været den korte rute mellem Esbjerg og Fanø. Her har knap 35.000 gæster rejst med en af de små færger til øen i Vadehavet.

Den største procentvise stigning i antal gående passagerer findes på ruten mellem Aarhus og Odden. I de første uger af juli har der været 150 procent flere gående end i samme periode sidste år.

- Danskerne holder i stor stil sommerferie i Danmark i år, og der er ingen tvivl om, at tilbuddet om gratis færgetransport har ramt danskerne på det helt rigtige tidspunkt, siger Jesper Skovgaard.

Sommerpakkens tilbud om gratis rejser med indenrigsfærger slutter den 31. juli for de 53 tilmeldte rederier. Her afløses ordningen af sommerpakkens anden del, som giver billigere færgebilletter til udvalgte destinationer i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109