23948sdkhjf

Gigantfærge sat i produktion

Byggeriet af Molslinjens største hurtigfærge nogensinde er nu begyndt hos Austal Philippines

Da skæremaskinen i går skar sig gennem den første aluminiumsplade på australske Austals hurtigfærgeværft, begyndte byggeriet af Molslinjens - og verdens - største katamaranfærge af sin slags for alvor. 

Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

Her lyder det, at måneders samarbejde mellem ingeniører, designfolk og produktionshold fra Molslinjen og Austal nu altså har nået sit første højdepunkt.

- Byggeriet går i gang som planlagt trods de vanskeligheder, som corona har givet planlægningen mellem os og værftet. At vi nu er i stand til at gå i gang med byggeriet, er resultatet af et fantastisk og globalt samarbejde mellem vores folk i Aarhus og værfter i Australien, Vietnam og Filippinerne, fortæller Molslinjens adm. direktør, Carsten Jensen, i meddelelsen.

Den 115 meter lange Express 5 skal sejle for Bornholmslinjen på den populære rute mellem Rønne og Ystad. Færgen vil på to passagerdæk få plads til 1.610 gæster og 450 biler på de to vogndæk. Disse tal gør ifølge Molslinjen Express 5 til den hurtigfærge i verden med størst kapacitet til biler og passagerer.

Express 5 skal sættes i drift på Bornholm i løbet af foråret 2022.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.063