23948sdkhjf

Ærøfærgerne blæst bagover af gratis bookinger

Muligheden for at komme gratis med danske ø-færger som gående passager eller cyklist er noget, som kan mærkes i Ærøfærgerne.

Det skriver Fyens.dk.

- Det har været en rigtig god start, men vi har i den grad også været presset. Bare om tirsdagen lavede vi 1250 bookinger nede på vores lille kontor, så det må siges, at der er stor interesse. Oven i det kommer så de mange henvendelser fra folk, der har været i tvivl om et eller andet i forhold til deres booking. Alt i alt har det indtil videre været en meget travl opstart, men også en, som vi er rigtig godt tilfredse med, siger Keld Møller, direktør for Ærøfærgerne, til Fyens. 

De mange bookinger kommer efter, at Folketinget har besluttet at gøre overfarten med de danske ø-færger gratis for gående og cyklister i hele juli måned. Tiltaget er en del af Sommerpakken, som skal stimulere den danske økonomi. 

Det har været frivilligt for de danske færgerederier, om de vil være en del af ordningen, hvor staten kompenserer de solgte billetter. Med 53 tilsagn har langt hovedparten af de danske færgeruter takket ja, men det er ikke sket uden skepsis.

Læs også: Stena åbner ny baltisk godsforbindelse

Frygten er, at de ekstra passagerer blandt andet kan blive en dårlig forretning for rederierne fordi, at mange af de små færger må medtage 98 passagerer med to besætningsmedlemmer ombord – overstiges dette antal, så skal der indkaldes et tredje besætningsmedlem.

Samtidig mener Lars Wolfgang Hansen, som er formand for Småøernes Færgeselskaber, at det er en dårlig idé, at det skal være gratis i højsommeren, hvor kapaciteten i forvejen er godt udnyttet på de små færger.

- Vi kan godt forstå intentionerne i Sommerpakken, så derfor vil vi gøre vores til, at det bliver en succes, men vi vil ikke betale for politikernes trang til at være julemand, har Lars Wolfgang Hansen tidligere sagt til Søfart.

Læs mere: "Jeg læste det på Twitter tirsdag aften kl. 22.53 og tænkte: Åhh nej"

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094