23948sdkhjf

Lempet seksdages regel kommer danske rederier tilgode

Genåbningen af Danmark og åbningen af landets grænser er kommet med en lang række restriktioner, men nu ophæves en af de restriktioner, som har haft negativ betydning for flere rederier.

Fremover skal norske turister ikke længere booke mindst seks overnatninger, for at de kan komme til Danmark og holde ferie. Det oplyste justitsminister Nick Hækkerup på et samråd i går.

- En af de ting, som vi kommer til at gøre, og som vi kommer til at melde ud senere i dag, er, at Norge overgår til at være i grænselandsmodellen. Det vil sige, at seksdagesreglen ikke kommer til at gælde længere for personer med bopæl i Norge, sagde han ifølge Ritzau på samrådet.

I Danske Rederi mener adm. direktør Anne H. Steffensen, at lempelsen er en god måde at begynde juli måned.

- Seksdagesreglen har begrænset antallet af udenlandske gæster, så vi forventer, at det vil sætte mere skub i trafikken over Skagerrak. Det er et vigtigt tidspunkt, for vi er midt i færgernes og passagerskibenes højsæson. Nu må vi se, hvornår lempelsen gælder fra. Jo før jo bedre, siger hun i en pressemeddelelse.

Både DFDS og Fjordline sejler mellem Danmark og Norge, og lempelsen af seksdagesreglen kan derfor få stor positiv betydning for netop dem.

- Grænselukningerne har haft store konsekvenser for de rederier, der lever af at sejle passagerer til og fra vores nabolande, så nu håber vi, at seksdagesreglen også snart droppes for flere lande, siger Anne H. Steffensen.

Læs også: Nu er overfarten med cykel gratis på 53 danske færgeruter

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.126