23948sdkhjf

J. Lauritzen bliver delt op i to og finder nye topchefer

Mads P. Zacho bliver ikke en del af ledelsen i de to nye selvstændige rederier, Lauritzen Kosan og Lauritzen Bulkers

Efter årevis med underskud i det kombinerede gastank- og tørlastrederi J. Lauritzen bliver forretningen nu splittet op i to selvstændige virksomheder. Ved samme lejlighed forlader den hidtidige CEO Mads P. Zacho rederiet.

Det oplyser J. Lauritzen i en pressemeddelelse, efter at en refinansiering af gælden er faldet på plads. 

Fremover vil Lauritzens skibe komme til at høre under henholdsvis Lauritzen Kosan A/S and Lauritzen Bulkers A/S. Opsplitningen vil ifølge bestyrelsen give den fornødne fleksibilitet til, at de to rederier kan videreudvikle deres forretninger efter hensigten, fremgår det. 

- Som ejere af både Lauritzen Kosan og Lauritzen Bulkers er vi glade for at se disse planer falde på plads, og vi takker Mads Peter Zacho for at føre strategien i mål, siger Tommy Thomsen, formand for J. Lauritzen, i pressemeddelelsen. 

For eftertiden vil Lauritzen Kosan blive ledet af Thomas Wøidemann, imens Niels Josefsen bliver CEO i Lauritzen Bulkers. Dorte Rolf bliver adm. direktør for et nyt holdingselskab ved navn J. Lauritzen A/S, imens Mads Peter Zacho altså forlader koncernen. 

- Jeg er glad for, at den plan, vi har arbejdet på siden sidste år, er blevet succesfuldt implementeret. Vi har refinansieret gruppen midt i corona-krisen, hvilket viser styrken af J. Lauritzens forhold til vores kernebanker, siger Mads Peter Zacho i pressemeddelelsen.

Fire banker har været inde over omstruktureringen af gælden i rederiet, der i 2019 gav et underskud af de fortsættende aktiviteter på ikke mindre end 717 mio. kroner. Det bringer det akkumulerede tab i rederiet op på ni mia. kroner siden 2011.

Ifølge bestyrelsesformand Tommy Thomsen burde vejen til en indbringende fremtid dog nu være banet. 

- Vi har nu en klar og holdbar struktur, hvor hver af de to virksomheder kan bruge deres stærke markedstilstedeværelse til at konkurrere effektivt og vokse i deres respektive segmenter, siger han i pressemeddelelsen. 

Det store underskud i 2019 førte til, at Lauritzen Fonden, der ejer J. Lauritzen, måtte skyde 138 mio. kroner i det tabsgivende rederi. 

Læs mere: Ejer må skyde 138 millioner i J. Lauritzen efter 2019-tab

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126