23948sdkhjf

Wärtsilä storleverandør til dansk rekord-hurtigfærge

Bornholmernes kommende rekordstore hurtigfærge får drivlinje fra Wärtsilä, der for et par år siden havde en verdenspremiere på netop en bornholmerfærge

Wärtsilä har nu indgået en endelig kontrakt på levering af hovedmotorer og waterjets med tilhørende kontrolsystemer til Molslinjens kommende hurtigfærgenybygning, der skal indsættes mellem Rønne og Ystad i starten af 2022.

Molslinjen har tidligere oplyst, at rederiet ville bruge Wärtsiläs nye W31-motorer i den nye hurtigfærge. W31-motorerne er anerkendt som verdens mest energieffektive firetaks dieselmotorer. Motorserien, der kommer i flere cylinder-varianter, havde verdenspremiere ombord på Molslinjens ro/pax-færge ’Hammershus’, som blev leveret forrige år.

Den nye hurtigfærge, der angiveligt får navnet ’Express 5’ bliver verdens største katamaranhurtigfærge med en kapacitet på 1.610 passagerer 450 personbiler eller 617 lanemeter i kombination med 257 personbiler. Hovedmaskineriet kommer til at bestå af fire 16-cylindrede W31’ere koblet via gear på Wärtsiläs WXJ1500SRI waterjets.

Bygges i Filippinerne

– Vi har Wärtsiläs waterjets på flere af vores hurtigfærger, så vi er godt bekendt med deres kvalitet og den performance, de leverer. Vi har også gode erfaringer med W31’eren, som virkelig er i en klasse for sig selv, hvad angår effektivitet, udtaler Flemming Kristensen, teknisk direktør hos Molslinjen, i en pressemeddelelse fra Wärtsilä.

Den nye 115 meter lange hurtigfærge bygges på det australske Austal-værfts nybygningsfacilitet i Filippinerne. Samme sted bygges også en stor katamaranhurtigfærge til norsk/danske Fjord Line, der får navnet ’Fjord FSTR’.

Denne nybygning skulle have været indsat på Skagerrak mellem Hirtshals og Kristiansand her i sommer. Fjord Line har imidlertid meddelt, at coronakrisen har medført, at overtagelsen og indsættelsen af den nye færge er skubbet tidligst til efteråret i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141