23948sdkhjf

Stena Danica vender tilbage med dagsture for svenskere til Frederikshavn

Efter at passagerfærgen 'Stena Danica' på grund af corona-restriktioner har været trukket ud af drift siden begyndelsen af marts, vender den nu atter tilbage til Frederikshavn-Gøteborg.

Det oplyser Stena Line i en pressemeddelelse.

De seneste måneder har Stena Line haft fokus på at holde varestrømmene i gang og sikre forsyning mellem Danmark og Sverige med 'Stena Jutlandica' og 'Stena Vinga'. Nu erstatter 'Stena Danica' dog midlertidigt den mindre 'Stena Vinga' i sommermånederne juli og august. 

- Vi ser en øget interesse for dagsture til Danmark og en stigning i reservationerne hos vores svenske gæster. Derfor sætter vi 'Stena Danica' midlertidigt i drift igen i højsæsonen, siger Carl Mårtensson, pressechef hos Stena Line, i pressemeddelelsen. 

Dagsturene til Danmark indebærer, at rejsende ikke må forlade færgen i Frederikshavn, fordi de gældende danske rejsebegrænsninger ikke tillader svenskere uden særlige formål at komme ind i Danmark.

Ombord på 'Stena Danica' vil der være særlige sikkerhedsforanstaltninger, som i øvrigt er gældende i hele Stena Lines flåde, inklusiv alle fartøjer i drift mellem Danmark og Sverige.  

- For at tilbyde en sikker rejse med social afstand har vi reduceret antallet af passagerer per afgang og har indført adskillige tiltag for at øge sikkerheden ombord, siger Carl Mårtensson. 

Blandt eksemplerne på sikkerhedsforanstaltninger er:

  • Social afstand, der er tydeligt markeret, samt reduceret antal passagerer per afgang.
  • Begrænset udvalg og åbningstider i restauranter, barer og butikker.
  • Personale bag kasseapparater er beskyttet af plexiglas, og kun kontaktløs betaling er tilladt.
  • Ekstra rengøring og desinfektion af såkaldte hot spots, hvor mange mennesker opholder sig og berører eksempelvis samme gelændere, knapper og håndtag.
  • Udvidede muligheder for god håndhygiejne og desinfektion af hænder med håndsprit.

Læs også: DFDS opretter forbindelse fra Frederikshavn til Oslo

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11