23948sdkhjf

Underskrift markerer start på byggeproces for nyt Simac

Svendborg Kommune og SMUC Fonden har nu underskrevet en aftale om SMUC Fondens køb af byggegrunden til det nye Simac. Dermed er opstarten af byggeriet af fremtidens maritime uddannelsesinstitution i Svendborg markeret, skriver Svendborg Kommune i en pressemeddelelse.

Vejen er altså banet for, at Simac i 2022 kan slå dørene op til en funklende ny uddannelsesinstitution på 12.500 kvm. Et projekt, der ikke mindst lader sig gøre på grund af en donation på 100 mio. kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

- I 2022 kan vi byde de studerende velkommen til en videninstitution i verdensklasse. Nye rammer med topmoderne laboratorier og simulatorer, plads til flere studerende og et tæt samarbejde med erhvervslivet skal være med til at sikre vækst og arbejdspladser. Nordre Kaj har i mange år været et industriområde. Som de første på kajen, bidrager vi til at føre industrihavnen ind i en fremtid, der skal komme både Svendborg og hele Danmark til gode, siger Simacs direktør Jesper Bernhardt i pressemeddelelsen.

I Svendborg er kommunen allerede i gang med at forberede byggeriet på Nordre Kaj. Frem til 10. juni bliver de tidligere bygninger for NH Towage revet ned. Den sorte hal bliver revet ned efter sommerferien. Og Vand og Affald (Svendborg Kommune) omlægger spildevands- og vandledninger, så de kommer til at løbe bagom det nye byggeri.

Samtidig med, at underskrifterne blev sat, blev opgaven med at opføre den nye maritime uddannelsesinstitution offentliggjort. Dermed kan entreprenører nu søge om prækvalifikation på udførelsen af byggeprojektet. Udbuddet bliver gennemført som udbud med forhandling efter Udbudsloven og bliver annonceret i EU-Tidende. De prækvalificerede skal aflevere indledende tilbud medio september, hvorefter der forhandles inden det endelige valg af entreprenør bliver foretaget.

Det er den private erhvervsdrivende fond Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter (SMUC), der står for at opføre bygningerne. 

Læs også: Marstal-rektor hopper direkte til Simac

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094