23948sdkhjf

Bunker One overtager Skagen-terminal fra Monjasa

Efter at Monjasa har drevet olieterminalen på Skagen Havn igennem de seneste fem år, har konkurrenten Bunker One nu overtaget driften. 

Terminalen består af otte tanke med en kombineret kapacitet på 43.000 kbm, og for Bunker One, der har hovedsæde i Middelfart, kommer overtagelsen efter, at bunkerselskabet senest har ekspanderet med tilstedeværelse i Den Mexicanske Golf,  Caribien og Vestafrika. Det bliver datterselskabet Unioil, som kommer til at stå for driften. 

Fra Skagen Havn oplyser havnedirektør Willy B. Hansen i en pressemeddelelse, at han er meget tilfreds med processen. 

- Vi har igennem årene haft et rigtig godt samarbejde med Monjasa, og vi er glade for, at man er nået frem til denne gensidige aftale. Bunker One er en stærk spiller, der nu får fast base i Skagen, og på Skagen Havn ser vi frem til at udvikle aktiviteterne og olieterminalen sammen med dem, siger han. 

Vil hellere til kanalen

Monjasas 3600 t.dv. store tankskib 'Fredericia', der hidtil har været tilknyttet terminalen i Skagen, er nu på vej til Monjasas terminal i Portland, hvor det vil have base fremover. For Monjasa handler manøvren om, at bunkerselskabet oplever større efterspørgsel i Den Engelske Kanal end i Skagen, og at det derfor giver mening at flytte tonnagen og overlade driften af olieterminalen til en anden. 

- Det forbliver kernen i Monjasas forretning at matche udbud og efterspørgsel, siger Monjasas europæiske direktør Mikkel Kannegaard i en opdatering på Linkedin og fortsætter:

- Olieterminalen i Skagen passer godt til Unioil Supply's eksisterende logistik, og det samme gør transaktionen og yderligere fokus på UK og Frankrig for Monjasa. 

Mikkel Kannegaard betegner tilbudet fra Bunker One som "attraktivt", og tilføjer, at eftersom Monjasa fortsætter med at handle bunker ud fra Skagen til de kunder, der måtte ønske det, lover den positive og profesionelle dialog med Unioil godt for det fremtidige samarbejde. 

I Bunker One fortsætter adm. direktør Carsten Klausen i samme dur. 

- Vi har haft en meget positiv dialog og proces med Monjasa om at overtage den meget veldrevne terminal i Skagen, og vi er stolte af at lukke en handel, der kommer alle parter til gode. Vi ser frem til et godt samarbejde med Skagen Havn, og vi er indstillet på at videreudvikle den vigtige Skandinaviske bunkering-hub, siger han i en pressemeddelelse.

Læs også: Bunker Holding udfordrer Monjasa i Vestafrika

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281