23948sdkhjf

Bornholmslinjen sender 'Povl Anker' til Sassnitz efter tyske turister

Stor søgning mod Bornholm fra både Danmark og Tyskland får Molslinjen til at indsætte ekstra afgange og rokere med tonnagen

Statsminister Mette Frederiksen havde dårligt nok forladt Spejlsalen på Christiansborg efter sin udmelding om, at turister fra Tyskland, Norge og Island kan rejse til Danmark fra den 15. juni, før Bornholmslinjens afgang fra Sassnitz til Rønne samme dag kl. 11.20 med 'Hammershus' var udsolgt. 

Derfor oplyser Molslinjen nu, at Bornholms erstatningsfærge 'Povl Anker' bliver indsat på en ekstraordinær tur fra Sassnitz til Rønne den 15. juni kl. 14.30.

- Det er tydeligt, at tyskerne har ventet på muligheden for at komme til Bornholm, og pressemødet var dårligt overstået, før bookingerne tikkede ind til den 15. juni og de følgende afgange hen over sommeren, siger Bornholmslinjens kommercielle direktør Jesper Skovgaard i en pressemeddelelse.

Bornholmslinjen sejler fra den 15. juni 2020 mellem Rønne og Sassnitz fra torsdag til mandag. Især de populære lørdags-afgange, hvor der sejles med to færger fra Sassnitz, nærmer sig udsolgt.

Den forholdsvist nybyggede 'Hammershus' har plads til 720 passagerer, mens 'Povl Anker', der blev søsat i 1978, kan medtage 1350 passagerer. Da der er forholdsvis god plads på apteringen på begge færger arbejder Bornholmslinjen på grund af corona-restriktioner med en maksimal udnyttelse af passagerkapaciteten på omkring 85 pct. 

Rederiet oplyser dog til Søfart, at erfaringen er, at vogndækket hurtigere melder udsolgt på biler, end apteringen gør på passagerer. Så på en udsolgt afgang vil der som regel være mere end 100 passagerer færre, end der er sæder til.

'Express 2' til Østersøen

Det er dog ikke kun de tyske turister, der i stor stil sætter kursen med solskinsøen i Østersøen. Også på Ystad-Rønne melder Bornholmslinjen om, at de mest eftertragtede afgange sommeren over er ved at være udsolgte. 

Derfor bytter Bornholmslinjen og Molslinjen nu færger, så hurtigfærgen 'Max' bliver sendt til Aarhus og Kattegat, mens den noget større 'Express 2' sendes til Bornholm og Rønne.

- Vi har allerede sat 200 ekstra afgange ind mellem Ystad og Rønne hen over sommeren og sensommeren. Men på grund af corona-krisen har vi nedsat passagerkapaciteten på færgerne, og det betyder, at billethylderne tømmes meget hurtigt nu, siger Molslinjens adm. direktør Carsten Jensen i en pressemeddelelse.

Ved at bytte rundt på 'Max' og 'Express 2' kommer der væsentlig mere kapacitet til Bornholm på både vogndæk og i passagerområderne. 'Express 2' kan medtage op til 396 biler mod en bilkapacitet på 'Max' på op til 218 biler.

'Express 2' bliver sat ind på alle de afgange i sejlplanen, som ellers skulle sejles af 'Max'. Det betyder, at 'Express 2' denne sommer sejler sin første tur mellem Rønne og Ystad den 17. juni. Passagerer må dog undvære muligheden for at købe toldfrie varer ombord, da 'Express 2' ikke har faciliteterne. 'Express 2' returnerer til Kattegat den 18. august 2020.

Læs også: Hurtigfærgelejet i Ystad er nu bygget om til 'Povl Anker'

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219