23948sdkhjf

Udrejsende søfolk kan nu få corona-certifikat med på turen

Søfarende er omfattet af ny vejledning for erhvervsrejsende, der indebærer muligheden for at blive testet

Når erhvervsrejsende skal ud af Danmark og ind i andre lande, kan de nu blive testet for corona-smitte og få et certifikat med på rejsen som dokumentation for, at de ikke er smittet. 

Ordningen med test og certifikat gælder også de mange søfolk, som rejser langt, når de skal på- og afmønstre, skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse, efter at Udenrigsministeriet har præsenteret nye vejledninger for "nødvendige erhvervsrejser".

Det er præcis sådan en ordning, som Danske Rederier har kæmpet for sammen med flere fagforeninger, fremgår det.

- Det har været næsten umuligt at lave besætningsskift de seneste måneder. Vi har kæmpet for at gøre opmærksom på de store udfordringer, som rederierne har med at få ansatte til og fra skibene, og påpeget, at de søfarende bør kunne testes. Et officielt certifikat kan forhåbentlig gøre det lettere at få lov at lave besætningsskifte i fremmed havn, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i pressemeddelelsen.

Gavnligt for global branche

Ud over de søfarende har rederiernes øvrige erhvervsrejser også været sat i bero, men med Udenrigsministeriets nye retningslinjer kan virtuelle møder med kollegaer og forretningspartnere snart erstattes af nødvendige erhvervsrejser.

- Danske rederier har kontorer og kunder i hele verden. Og selvom meget kan klares online, så er der behov for engang i mellem at rejse ud og mødes ansigt til ansigt. Derfor er vi glade for, at regeringen nu kommer med gode råd til, hvordan de nødvendige rejser mest forsvarligt lader sig gøre, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Forretningsrejsende kan eksempelvis undtages for 14 dages karantæne, når de kommer hjem fra rejse. Det kan have betydning for rederierne.

Læs også: IMO klar med guide til besætningsskift

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141