23948sdkhjf

Danske Rederier: Genåbning af grænserne er afgørende

For de danske passager- og færgerederier er det afgørende, at grænserne til Norge og Tyskland bliver åbnet igen. 

Sådan lyder det fra Danske Rederiers adm. direktør Anne H. Steffensen, som dermed blander sig i debatten om, hvorvidt de danske landegrænser skal åbnes eller forblive lukkede som et værn mod corona-smitte. 

- Det er afgørende, at færgerne får mulighed for at sejle med passagerer over grænsen, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Udenrigsfærger har cirka 40 pct. af deres passagerer i sommermånederne, og nedlukningen af Danmark har ført til knap 2000 hjemsendelser i passager- og færgefarten, siger Anne H. Steffensen i en skriftlig kommentar.

Hun pointerer, at forholdene på færgerne er tilpasset, så risikoen for smittespredning er i bund.

- Færgerne har indrettet sig, så der blandt andet er ekstra plads til passagerne. Jeg håber, at regeringen vil tage en konstruktiv debat om åbningen af grænserne mod  Norge og Tyskland, siger Anne H. Steffensen.

Kommantaren faldt op til de politiske forhandlinger om, hvordan næste fase af den danske genåbning skulle foregå. Trods et politisk flertal for at åbne grænserne endte det med, at grænserne indtil videre forbliver lukkede for turister, men at listen over anerkendelsesværdige formål for indrejse i Danmark bliver udvidet fra den 25. maj.

Eksempelvis må udlændinge med fast ophold i Tyskland eller et af de nordiske lande, som ejer et sommerhus i Danmark, fra 25. maj indrejse i Danmark. Desuden må udenlandske kærester og bedsteforældre fra samme områder også få lov at rejse ind over grænsen til Danmark. Derudover får forretningsfolk lov til at rejse ind og ud af Danmark.

Ifølge aftalen skal regeringen senest 29. maj fremlægge en plan for "en kontrolleret og gradvis genåbning af sommerhusturismen, der er sundhedsmæssig forsvarlig, og som giver turistbranchen klarhed".

- Vi vil åbne kontrolleret. Det skal ses i sammenhæng mellem, hvordan resten af samfundet åbner, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

I første omgang havde regeringen ellers meldt ud, at den ville komme med en udmelding i forhold til grænserne senest 1. juni.

- Det har vi nu besluttet at rykke frem til 29. maj for at give turistbranchen større tryghed, siger Mette Frederiksen.

Den danske regering er i øjeblikket i dialog med nabolandene i forhold til en åbning af grænserne.

Læs også: Fjord Line-direktør vil have rejseboble over Danmark og Norge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157