23948sdkhjf

Wärtsilä leverer til Japans første LNG-færger

MOL-datterselskab og Mitsubishi henter LNG-knowhow i Europa til nye gasdrevne indenrigsfærger i Japan

Wärtsilä skal levere store udstyrspakker til de første japanskbyggede LNG-drevne ro/pax-færger. Leverancen består af Wärtsiläs nye W31DF-mediumspeed motorer, gear og virksomhedens LNGPac, der er cryotryktanke og processystemer til LNG’en.

Kunden er Ferry Sunflower, der er et datterselskab til Mitsui O.S.K. Lines (MOL), og som er en af de førende operatører i japansk indenrigsfærgefart, som inkluderer flere meget lange ruter på langs af landet. De i alt to færger, leverancen indbefatter, skal bygges på Mitsubishis nybygningsværft i japanske Shimonoseki.

De to 200 meter lange 763 passagerers store nybygninger, ‘Sunflower Kurenai’ og ‘Sunflower Murasaki’, får en servicefart på 22,5 knob og bygges som en del af et grønt demonstrationsprogram i Japan, der har fokus på energieffektivitet i kystnær skibsfart. De to nye færger ventes indsat på ruten mellem Osaka og Beppu i løbet af 2023.

Ifølge Wärtsilä baserer ordren sig på en langvarig relation med MOL og Mitsubishi Shimonoseki, som involverer tidligere leverancer af motorer til både færger, LNG-tankskibe og seismiske forskningsskibe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25