23948sdkhjf

Norden skifter besætning ved Skagen

Tusindvis af søfolk deler fortsat den tvivlsomme skæbne at være i tjeneste på et skib i fuldstændig uvished om, hvornår de får lov til at afmønstre. 

Det gælder også for Norden, der benytter sig af danske, filippinske og indiske besætningsmedlemmer. Imens både Indien og Filippinerne stadig er lukket helt ned, er det lykkedes at lave enkelte udskiftninger i den danske del af besætningen.

- For vores danske søfolk er vi faktisk lykkedes med at lave nogle besætningsskifte ved Skagen, når skibene er gået forbi, siger Nordens adm. direktør Jan Rindbo og fortsætter:

- Det er noget, vi kigger meget på fra sag til sag, hvad der er muligt. Så selvom vi egentlig har suspenderet al besætningsskifte, så har der alligevel været mulighed for at lave nogle enkelte.

Indtil videre er det dog kun lykkedes at skifte besætning, når skibe har passeret Danmark. 

- Vi har forsøgt at lave et skifte i Korea, men det var vi nødt til at aflyse i sidste øjeblik, fordi myndighederne i Korea begyndte at stille nye krav til folk, der rejser ind. Så det er udfordrende, siger Jan Rindbo. 

Som Søfart tidligere har skrevet, er Norden gået med i en alliance, som det Singapore-baserede ship management-selskab Synergi Group har taget initiativ til. Her forsøger en række interessenter at trænge igennem internationalt med budskabet om, at problemet med strandede søfolk kræver handling – blandt andet med argumenter om, at risikoen for fejl og ulykker på skibene stiger, når mandskabet ombord er udkørt. 

 - Jeg håber da, at vi meget snart finder en løsning på det her. Det er noget, som bekymrer mig. Ikke bare for Norden, men for hele industrien, er det jo en uholdbar situation rent sikkerhedsmæssigt, siger Jan Rindbo.

Læs mere: Norden støtter internationalt opråb om besætningsskifte

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297