23948sdkhjf

Søfartsmuseum får donation fra støttegruppe

I en tid, hvor entréindtægterne er umulige at få øje på, kommer støtteforeningen M/S Museet for Søfarts venner nu museet til undsætning. 

Bestyrelsen i foreningen har besluttet at yde en ekstraordinær støtte på 400.000 kroner til museet, fremgår det af en pressemeddelelse. 

- Vores mange medlemmer glæder sig til, at museet genåbner med udstillinger, arrangementer og bogudgivelser, der fortæller om Danmark som søfartsnation, og vi er glade for at kunne bidrage til, at aktiviteterne kan genoptages, siger støtteforeningens formand, tidligere orlogskaptajn Peder Ellegaard, i pressemeddelelsen. 

Midlerne kan bruges til at skabe de næste trækplastre, lyder det fra museet.

- Det er helt fantastisk at have venner, der forstår, at vi befinder os i en alvorlig situation og har brug for hjælp. Takket være disse midler kan vi nu begynde at planlægge en stor udstilling, der skal være med til at trække publikum tilbage på museet i 2021, og vi kan fortsætte arbejdet med en bogudgivelse om dansk identitet og søfart gennem 200 år, siger Ulla Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart. 

Støtteforeningen M/S Museet for Søfarts venner blev stiftet i 1941 med det formål at hjælpe det gamle Handels- og Søfartsmuseum igennem en svær tid. På grund af tyskernes besættelse af Kronborg, hvor museet havde til huse, dalede besøgstallet kraftigt, og der var akut brug for hjælp. 

Idag støtter foreningen museets bogudgivelser, arrangementer og anden formidlingsvirksomhed. Foreningen har i dag 550 medlemmer og er åben for alle interesserede.

Læs også: Museumsdirektør: Coronakrisen er også et paradigmeskifte for søfarten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125