23948sdkhjf

DSV Panalpina varsler fyringer i kæmpe sparerunde

Danske DSV Panalpina har løftet omsætningen takket være et stort opkøb, som dog også har været en dyr omgang

Den danske transportvirksomhed DSV Panalpina skal finde besparelser på omkring 1,4 mia. kroner om året.

Det sker som en konsekvens af coronakrisen, oplyser selskabet i forbindelse med sit regnskab for første kvartal. DSV Panalpina kan ikke love, at besparelserne ikke kommer til at koste nogle af de ansatte deres arbejde.

- Krisen vil have en signifikant indflydelse på aktivitetsniveauerne i de kommende måneder, og vi har derfor taget initiativ til at justere vores kapacitet og omkostningsbase. Vi deltager i hjælpeprogrammer fra starten; men afskedigelser kan ikke blive undgået i bestemte dele af organisation, skriver DSV Panalpina i regnskabet.

Selskabet oplyser, at tiltagene ventes at give restruktureringsomkostninger på cirka en mia. kroner i år. Det kan være udgifter til eksempelvis opsigelser af medarbejdere eller omlægninger af afdelinger i virksomheden.

Ved udgangen af marts havde DSV Panalpina 58.788 fuldtidsmedarbejdere.

Meldingen om besparelserne kommer efter et første kvartal, hvor selskabet har løftet sin omsætning med hele 37 pct. til 27,3 mia. kroner. Det skyldes især overtagelsen af det schweiziske selskab Panalpina, som blev en del af DSV i sensommeren sidste år.

Overtagelsen har dog langtfra være nogen billig omgang, da overskuddet er faldet til 331 mio. kroner i første kvartal i år fra 963 mio. kroner i første kvartal sidste år.

- Alt taget i betragtning har vi leveret tilfredsstillende resultater i første kvartal, og vores forretningsmodel med har vist sin styrke, siger Jens Bjørn Andersen, adm. direktør for DSV Panalpina, i regnskabet.

På grund af usikkerheden forbundet med coronakrisen har mange selskaber valgt at droppe deres forventninger til de økonomiske resultater i år. Det samme gør sig gældende for DSV Panalpina, som lagde forventningerne fra sig i midten af marts.

Læs også: Danske shipping-aktier sendt til tælling

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094