23948sdkhjf

Fald i lejeindtægter sender Korsør Havn i rødt

For den kommunale selvstyrehavn Korsør Havn blev 2019 et skelsættende år rent økonomisk, da årsregnskabet for første gang i længe endte med et underskud. 

Ifølge Sn.dk gav havnen sidste år et underskud på 2,6 mio. kroner, hvor den i 2018 gav et overskud på 1,7 mio. kroner. Omsætningen var stort set uændret på 13,5 mio. kroner, og det skrantende resultat kan til dels forklares med, at der ikke længere kommer de samme lejeindtægter i kassen. 

Det kostede havnen omtrent en mio. kroner i 2019, at politikerne lukkede skrotvirksomheden HJM i inderhavnen, og et frasalg af arealer til Flådestation Korsør betyder, at de årlige lejeindtægter fra flådestationen falder med 2,6 mio. kroner.

To medarbejdere er afskediget for at tilpasse havnen til den nye situation, så der nu er syv ansatte. 

Havnens bestyrelse har luftet muligheden for at etablere en helt ny dybvandshavn nord for motorvejen, og ønskede i den forbindelse byrådets tilkendegivelse af, om man også i fremtiden ønsker art eje en erhvervshavn. Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (S) vil dog ikke lade byrådet tage stilling til havnens fremtid, før der foreligger en mere detaljeret flytteplan.

Læs mere: Korsør Havn vil flytte nord for Storebæltsbroen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094