23948sdkhjf

DFDS-konkurrent sender 1100 medarbejdere hjem

P&O Ferries har midlertidigt omlagt ruter på kanalen til ren fragt

1100 ansatte er blevet sendt hjem af DFDS-konkurreten P&O Ferries, efter at rederiets færger på Den Engelske Kanal nu kun sejler med fragt. 

Det skriver The Loadstar.

Personalet kan gøre brug af hjælpepakken fra den britiske regering, der kompenserer med op til 80 pct. af lønnen. Alligevel har hjemsendelsen fået fagforeningen GMB til at råbe vagt i gevær med en advarsel om, at færgeoperatøren er i risiko for at gå konkurs, hvis den ikke får yderligere hjælp af regeringen. 

- P&O transporterer 15 pct. af de varer, der ankommer til Storbritannien hvert år, og når de begynder at fortælle os om, at de har et problem, har vi alle et problem. Vi er nødt til at lytte, siger GMB's regionale koordinator Frank Macklin ifølge The Loadstar. 

Som Søfart tidligere har skrevet, har DFDS helt indstillet driften på Oslo-København og Amsterdam-Newcastle, der primært sejler med passager. Alle andre ruter sejler videre efter den oprindelige sejlplan, om end restauranter og andre faciliteter er lukket ned på de færger, der også medtager passagerer. 

Læs også: Færger i Middelhavet værst ramt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113