23948sdkhjf

Ny rapport: Skibsfarten skaber størst værdi

En ny rapport fra De Økonomiske Råd peger på, at skibsfarten står for den største værdiskabelse inden for transportbranchen

I en netop offentliggjort rapport om produktiviteten i Danmark slår De Økonomiske Råd fast, at skibsfarten står for den største del af værdiskabelsen i transportsektoren med ca. 1,5 pct. af samlet dansk værdiskabelse, svarende til knap 30 pct. af transportsektorens bidrag.

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse. 

Tallene skal ses i lyset af, at den samlede danske transportbranche har i de sidste mange år bidraget med 5-7 pct. af den samlede værdiskabelse i Danmark.

- Vi ved, at skibsfart har en positiv indflydelse på dansk økonomi. Når der bliver tjent penge på havet, er det også gavnligt for Danmark, siger Jacob K. Clasen, direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier i meddelelsen. 

Global branche

Rapporten understreger også, at mens 90 pct. af den nationale godstransport foregår på vejene, bliver 90 pct. af verdens internationale transportarbejde klaret af skibsfarten.

- Det understreger, at danske rederier er del af en international branche, som konkurrerer benhårdt. Derfor insisterer vi også på, at rammerne om erhvervet tager højde for den globale konkurrencesituation og så vidt muligt fastlægges internationalt, siger Jacob K. Clasen.  

De Økonomiske Råd konkluderer desuden, at produktion af varer de seneste mange år har været præget af en stigende internationalisering. Det betyder, at færdigvarer i stigende grad består af komponenter, som produceres andre steder i verden. Det er med til at øge samhandlen mellem virksomhederne og dermed deres transportbehov.

Rapporten "Produktivitet 2020" fra De Økonomiske Råd er tilgængelig her.

Læs også: Branchens tilstand: Her er det Det Blå Danmark i tal

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126