23948sdkhjf

"At lukke Tattoo Ole svarer til at fjerne Den Lille Havfrue"

Det bliver heldigvis ikke aktuelt at dreje nøglen om hos Tattoo Ole i Nyhavn. Den historiske tatovør har vundet sag mod udlejer i Østre Landsret
Indehaveren af verdens ældste tatoveringsbiks, Tattoo Ole, kan efter flere års juridisk slagsmål ånde lettet op: Majbritt Petersen har fået Østre Landsrets ord for, at hun kan drive den historiske virkomhed videre i Nyhavn 17.

Siden 1884 har tatovørerne foreviget fulriggere og pigenavne i de legandariske kælderlokaler, og det kunne være slut, hvis det stod til udlejer. I flere år har udlejer Henrik From Andersen nemlig forsøgt at opsige kontrakten med Majbritt Petersen, skriver dr.dk.

Men indehaveren, der også kaldes Lille Ole, har nu vundet sagen to gange: Først i Byretten og siden i Østre Landsret. Hun håber derfor ikke dommen ender i Højesteret, siger hun til dr.dk.

Henrik From Andersen har ikke ønsket at udtale sig om sagen til dr.dk.

Stor betydning
M/S Museet for Søfart ønsker Majbritt Petersen tillykke og skriver på sin facebook-side, at ’man er glade for, at den levende kulturarv kan fortsætte i lokalerne’.

Det er de ikke alene om: Tatovørhistoriker og indehaver af Dansk Tatoveringsmuseum, Frank Rosenkilde, siger til dr.dk, at butikken har stor betydning:

- At lukke Tattoo Ole ville svare til at fjerne Den lille havfrue. Tattoo Ole er verdensarv. Det er helt unikt, at der findes sådan en gammel tatoveringsforretning her på Nyhavn. Det skal vi danskere være stolte over, siger han til dr.dk.

Nyhavn har siden åbningen i 1884 været trækplaster for alle samfundsgrupper: I begyndelsen for blandt andet for sømænd og prostituerede, men det siges også, at "sømandskongen" Kong Frederik den 9. er tatoveret i kælderlokalerne.

Her tatoverede Ole alt fra sømænd til turister - ikke mindst med sine legendariske skibstatoveringer. Kong Frederik havde blandt andet sit personlige monogram - fra før han blev konge - tatoveret ind i et skibsanker, ligesom kongen havde flere tatoveringer af fugle, som for sømænd er et symbolsk tegn på land i nærheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095