23948sdkhjf

Søren Skou forventer bedre første kvartal end sidste år

Til trods for corona-krise kommer Mærsk til at levere bedre i de første tre måneder af 2020, end det var tilfældet i samme periode sidste år, siger CEO Søren Skou i forbindelse med, at forventningerne til 2020 er suspenderet

I forbindelse med, at Mærsk nu suspenderer sine forventninger til 2020 som helhed på grund af den store usikkerhed, der hviler over markedet, forsøger rederiets topchef Søren Skou samtidig at imødekomme den usikkerhed blandt investorerne, som har sendt Mærsks B-aktie ned i 5034 kroner i går. 

I en selskabsmeddelelse udtaler Søren Skou, at der på grund af den aktuelle situation er "væsentlig usikkerheder i den globale efterspørgsel efter containertransport", der bliver heller ikke lagt skjul på, at Mærsks driftsresultat i årets første kvartal kommer til at være negativt påvirket af, at efterspørgslen har været lavere end forventet. 

Arbejdet med at implementere Mærsks strategi for IMO's 2020-krav går til gengæld godt, og "en del" af den ekstraomkostninger, der så ud til at komme som følge af overgangen til det dyrere very low sulphor fuel oil (VLSFO) er reduceret. Ifølge Mærsk ved hjælp af optimerede indkøb, ved selv at blande og producere brændstof og gennem rateforøgelser, så rederiets kunder betaler den reelle brændstofpris.

- Som følge heraf forventer vi at levere et første kvartal 2020, som er bedre end første kvartal 2019, til trods for faldende volumener på tværs af vores forretninger grundet covid-19-pandemien, siger Søren Skou i meddelelsen. 

Mærsk havde et driftsresultat i første kvartal 2019 på 1,236 mia. dollar. Forventningen til første kvartal i år er et driftsresultat på "omkring 1,4 mia. dollar).

For 2020 har Mærsk tidligere udstukket en forventning om at lande et driftsresultat på omkring 5,5 mia. dollar før omkostninger i forbindelse med omstrukturering og integration. Den globale corona-pandemi påvirker dog det globale transportmarked og forsyningskæder voldsomt, og verden har endnu til gode at se, hvordan nedlukningen af store dele af den vestlige verden kommer til at påvirke efterspørgslen efter containerslots.

- På grund af den aktuelle situation med væsentlige usikkerheder i den globale efterspørgsel på containertransport relateret til covid-19-pandemien og regeringernes tiltag for at inddæmme spredningen, har vi valgt at suspendere vores guidance på indtjening for hele året 2020, men så snart vi har større klarhed vil vi komme med en guidance for 2020, siger Søren Skou i meddelelsen. 

Mærsk B-aktie stiger fra morgenstunden i dag, så den kort efter børsåbning i dag ligger i 5600 kroner. 

Læs også: For Mærsk er corona-krisen både stor og usædvanlig

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329