23948sdkhjf

Danske Rederier stolt af opbakning

Danske Rederier udtrykker stor tilfredshed med opbakningen fra myndigheder, ministerier og landspolitikere
Rederiernes brancheorganisation, Danske Rederier, er begejstret for den netop indgåede aftale om kompensation til kriseramte virksomheder.

”Jeg bliver glad og stolt, når jeg ser et samlet folketing stå bag erhvervslivet og holde hånden under både små som store virksomheder, som vi ser i dagens aftale, hvor det er kompensation for faste udgifter. Det er i høj grad også relevant for rederierne,” siger adm. direktør Anne H. Steffensen, Danske Rederier.

”Mange virksomheder har med et har fået fjernet deres eksistensgrundlag som følge af den helt ekstraordinære situation, vi står i med coronavirus, og derfor er det afgørende med den brede politiske opbakning, som vi heldigvis ser nu.”

ifølge Anne H. Steffensen vil organisationen nu gå i dialog med myndighederne for at få afklaret, hvilke udgifter der regnes med som faste og dermed kan omfattes af ordningen”


Hvem i branchen har taget de hårdeste slag indtil videre?
”Det er klart, at passagerfærgerne til og fra Danmark er ekstremt hårdt ramt i øjeblikket. Men der er også grund til at være stolt over, at alle færgerederierne formår at holde færgeruterne åbne – dog med nedsat frekvens. Privatpassagererne er stort set forsvundet, så situationen er alvorlig. Vi kan dog se, at antallet af lastbiler på færgerne ligger på næsten normalt niveau. Så færgerne spiller altså fortsat en vigtig rolle i at holde Danmark i gang i en krisesituation, hvilket vi skal være stolte af.”

Bliver der gjort nok for at hjælpe færgerederierne?
”Når man fra statens side vælger at lukke de blå grænser, er det klart, at det har nogle alvorlige negative konsekvenser for rederierne. Men weekendens aftale om lønkompensation til ramte virksomheder er ekstremt vigtig. Det betyder, at rederierne kan sætte frekvensen ned, sende et antal medarbejdere hjem, men ikke behøver at afskedige. Det er en stor hjælp, som vi er taknemmelige for. Hvorvidt der skal mere til for at sikre færgerederierne er for tidligt at sige på nuværende tidspunkt. Det afhænger jo af, hvordan krisen udvikler sig.”

Hvordan har samarbejdet mellem branchens aktører fungeret?
”Jeg synes, at alle parter har arbejdet forbilledligt sammen. Vi har haft en tæt dialog med fagforeningerne, som har haft en konstruktiv tilgang og udvist en flot vilje til at få virksomheder og medarbejdere gennem denne krise så skånsomt som muligt. Vi har også set, hvordan de maritime myndigheder og de relevante ministerier har udvist en enorm fleksibilitet i forhold til at få lå alle de praktiske problemer på den mest fornuftige måde. Alle har været meget pragmatiske. Det fantastiske ved rederibranchen er, at alle aktører er vant til at håndtere en til tider voldsom volatilitet og arbejde globalt og omstille sig hurtigt til en skiftende virkelighed. Det gør vi også nu, og det gør mig stolt. I øjeblikket trækker alle branchens aktører på samme hammel.”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203