23948sdkhjf

Overenskomster erstattes af midlertidige aftaler

OPDATERET 19.03.20. Midlertidig ophævelse af overenskomster hos Forsea, Scandlines, Molslinjen og Danpilot

Foreningen Lederne Søfarts pointe er klar: Man kan mindske deciderede fyringer som følge af corona-virusudbruddet ved at indføre midlertidige aftaler. Derfor har foreningen netop indgået en aftale med medlemmerne om at iværksætte en række midlertidige aftaler og samtidig sætte overenskomsterne ud af kraft i en periode.

Torsdag den 19. marts blev der indgået aftaler med Forsea, Molslinjen, Scandlines og Danpilot. Den indebærer, at feriefridage, de overenskomstfastsatte varsler for afholdelse af ferie samt anden frihed sættes midlertidigt ud af kraft, mens aftalerne gælder, fremgår det af en ny pressemeddelelse fra torsdag den 19. marts.

Aftalerne indebærer også, at lederne på skibene har giver afkald på rettigheder, og at der kan ændres på vagtplanerne hurtigere end normalt, for at hjælpe færgerederierne i en svær tid, som rederierne er i på grund af coronaviruspandemien.

Aftalerne gælder frem til 13. april, for Molslinjens vedkommende til 15. april og DanPilot-aftalen løber frem til 30. april, og der er mulighed for at forlænge alle aftalerne, står der i torsdagens pressemeddelelse.

- Trods en lang række tiltag er der ingen tvivl om, at situationen er alvorlig, og at der er behov for at fravige vores overenskomster, således at vi sammen kan komme igennem denne særlige situation uden tab af arbejdspladser, siger Sune Blinkenberg, direktør i Lederne Søfart, i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen skriver foreningen, at antallet af passagerer på færgerne mellem Danmark og hhv. Sverige og Tyskland er mindsket på grund af covid-19. Desuden har Lederne Søfart brugt de seneste dage på at arbejde sammen med Forsea, Scandlines og Molslinjen om nogle midlertidige aftaler, der bygger på de hjælpepakker, som regeringen har præsenteret.

- Vi forventer, aftalerne er på plads senest den 18. marts. Aftalerne bliver indgået for at undgå afskedigelser på navigatørsiden, vi er meget løsningsorienterede og arbejder på fuld kraft for at sikre beskæftigelsen i de tre færgerederier, siger Sune Blinkenberg..

Klar til at hjælpe

I pressemeddelsen opfordrer Lederne Søfart alle foreningens medlemmer til at tage fat i foreningen, deres talsmænd eller holde sig opdaterede på Lederne Søfarts hjemmeside.

- Selvom vores sekretariat også er ramt af restriktionerne, og hovedparten af vores jurister og sagsbehandlere arbejder hjemmefra, så bestræber vi os fortsat på at give den enkelte et svar inden for 24 timer, skriver Sune Blinkenberg i meddelelsen.

Læs også: Mærsks søfolk kommer ikke hjem de næste fire uger

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098