23948sdkhjf

Besætning fra 'Diamond Princess' kan endelig forlade skibet

70 besætningsmedlemmer er smittede, lyder det fra ITF i kritik af håndtering

- Det var en fejl at insistere på at holde hele besætningen ombord, når det kun var nødvendigt at have et nødberedskab ombord.

Sådan lyder kritikken fra ITF's inspektionskoordinater i Italien Francesco di Fiore i en pressemeddelelse. Kritikken er rettet mod de japanske myndigheders håndtering af den karantæne, som det 2004-byggede krydstogtskib 'Diamond Princess' har været i ved Yokohama siden 3. februar. 

Imens stadigt flere af de ca. 2700 oprindelige passagerer er blevet testet positive for corona-virus, har de oprindeligt 1004 besætningsmedlemmer måttet forblive ombord.

Myndighedernes beslutning om at holde både passagerer og besætningsmedlemmer ombord har skabt frygt for, at smitten har spredt sig unødvendigt hurtigt ombord på skibet. Næsten 700 passagerer er blevet smittet, og ifølge ITF gælder det samme for 70 besætningsmedlemmer. 

I fredags (21. februar) fik hele besætningen dog tilladelse til at gå fra borde. En minimumsbemanding af skibet vil blive opretholdt af en frivillig besætning.

- Et frivilligt hold af nye søfarende er parat til at gå ombord, siger Francesco di Fiore og tilføjer, at en ny kaptajn allerede venter på yderligere instrukser på et hotel i Yokohama. 

Det er den ITF-relaterede italienske fagforening for søfarende, der har kollektivaftalen for 'Diamond Princess'. Her lovpriser Francesco di Fiore den nu afmønstrende besætning.

- Besætningen forblev rolig og var stolte over at blive, gøre deres job og være en del af historien, siger han. 

Imens de raske passagerer fik lov til at forlade krydstogtskibet i sidste uge, er antallet af smittede, der enten er eller har været ombord, fortsat med at stige, så der nu er tale om 691 personer, skriver japanske NHK News. Tre passagerer er døde.

Se også: GALLERI – Krydstogt til Helvede

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093