23948sdkhjf

Erstatter kemikalier med kokosprodukter

ME Production er kandidat i den nordjyske bæredygtighedskonkurrence Tag Fat. Scrubber-producenten erstatter kemikalier med kokos ved rens af gear

Frederikshavn-virksomheden ME Production gik sidste år fra 80 til 190 ansatte samt åbnede en fabrik i Kina med 70 ansatte. Årsagen er den eksplosive vækst i deres forretningsområde for produktion af scrubbere til rensning af røggassen på skibe, fordi et sæt nye regler trådte i kraft den 1. januar 2020, som sætter grænser for skibenes udledning af svovlpartikler.

– Den grønne dagsorden har skabt en forretningsmulighed for os, som har ført til den store vækst og mange nyansættelser. Vi har mange ordrer i bogen i 2020 og kommer nok til at runde 200 ansatte i år her i Frederikshavn, siger Jens Peter Faldt, CEO i ME Production.

Renser gear i kokos

ME Production stræber efter at optimere produktionen samt genanvende så mange hjælpematerialer som muligt. Det seneste halve år har virksomheden testet brugen af kokosprodukter til at rense marine gear og gear til vindmøller, som de producerer og yder service på.

Det er sket med succes, så der er lige ankommet et nyt rensekar, hvor de fremover kan rense gear i det biologisk nedbrydelige materiale i stedet for kemikalier.

– Af hensyn til vores medarbejdere ønsker vi at bruge så skånsomme og miljøvenlige produkter som muligt, og kokos- og majsprodukter fungerer rigtig godt til rensning af sortmetal, som gear er lavet af. Vores håndsæber i produktionen er også biologisk nedbrydelige. Kokosprodukterne kan hældes direkte i afløbet på grund af dets biologiske sammensætning, så det skåner miljøet, fortæller Jens Peter Faldt.

Tag Fat

De miljørigtige produkter skaber en hinde, som man ikke kan svejse på. Derfor kan de endnu ikke bruge produkterne i forhold til rustfrit stål, som scrubberne er lavet af, så der testes for at finde de rigtige produkter.

– Den grønne omstilling giver os rigtig gode muligheder for vækst og jobskabelse i Danmark. Det er ME Production et virkelig godt eksempel på – de har set et forretningsområde i scrubbere, som nu virkelig har taget fart, lyder det fra Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.

ME Production er tilmeldt den nordjyske innovationskonkurrence Tag Fat, hvor nordjyske virksomheder dyster på netop bæredygtighed og cirkulær økonomi. Der skal findes en vinder i hver af de 11 nordjyske kommuner, og den regionale vinder findes ved et stort finaleevent i maj måned i Aalborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078