23948sdkhjf

Gårsdagens blæsevejr skabte problemer

DFDS-skib påsejlede kaj i Esbjerg, mens flere færgeruter måtte aflyse. Molslinjen havde et motornedbrud, der dog ikke var forårsaget af vejret

Skibstrafikken oplevede flere steder problemer under gårsdagens blæsevejr. Udover aflysninger henover eftermiddagen og aftenen på en række færgeruter, så fik DFDS' ro/ro-skib ’Ark Dania’ knubs efter et hårdt møde med kajen i Esbjerg ved middagstid i går.

- Skibet fik vinden lige ind på siden, og det er en stor overflade, som vinden kunne få fat i, sagde DFDS’ kommunikationschef, Gert Jakobsen efter episoden til TV SYD.

Han oplyste ifølge tv-stationen desuden, at der var sket en skade på skroget som skal udbedres inden ro/ro-skibet atter kan stå til søs. Ifølge DFDS’ fartplan på Esbjerg – Immingham-ruten skal ’Ark Dania’ afgå i aften kl. 20.30.

Molslinjen havde også et mindre havari i går under blæsevejret, som dog ikke var forårsaget af vejret. To af de fire motorer på hurtigfærgen ’Express 4’ satte således ud undervejs mellem Sjællands Odden og Aarhus med ankomst til Aarhus kl. 16:30.

Dette betød, at hurtigfærgen måtte have assistance fra Aarhus Havns slæbebåde for at gå i havn. Rederiets informationschef Jesper Maack oplyste til JP Aarhus, at meldingen fra færgen lød på, at det var hydraulikfejl, der var skyld i nedbruddet på de to motorer.

’Express 4’ er i dag tilbage i drift. Mens Molslinjens hurtigfærger på Kattegat i øvrigt sejlede planmæssigt i går, så var der aflysninger på færgeruter på Langeland, Als og Fanø.

I dag mandag, hvor der fortsat er blæsende i de østligste egne af landet, anvender Molslinjen den konventionelle færge ’Povl Anker’ fra om med i formiddag og resten af døgnet på ruten Rønne-Ystad i stedet for hurtigfærgen ’Express 1’.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125