23948sdkhjf

Dødstal stiger efter brand på efterladt tankskib

Fire meldes omkomne og tre savnes stadig efter en brand på VLCC' eren 'Zoya 1' ud for Dubai

Der bliver rapporteret om stadigt flere omkomne og kvæstede, efter at en brand brød ud på VLCC'eren 'Zoya 1' den 29. januar. 

Både hændelsen og skibet har været omgærdet af mystik og modstridende informationer, men det lader nu til stå klart, at skaden er værre end først antaget.

Skibet har i flere år ligget opankret omtrent 30 km ud for byen Sharjah, der ligger lige nord for Dubai i De Forenede Arabiske Emirater. De første forlydende fra myndighederne, der sørgede for at få slukket branden, gik på, at ingen var kommet til skade, men ifølge Tradewinds står det nu klart, at fire personer indtil videre har mistet livet, tre er fortsat savnet og otte er kvæstede.

Branden opstod angiveligt i forbindelse med vedligeholdelsesarbejde. Det var i den forbindelse, at mere end 40 teknikere var ombord på skibet, som derudover var bemandet af 12 besætningsmedlemmer. Ifølge de indiske myndigheder er samtlige besætningsmedlemmer uskadte.

'Zoya 1' blev genstand for opmærksomhed, da besætningen i 2018 udsendte en hjerteskærende video på Youtube. Heri fortalte de, at de var blevet efterladt på skibet, at lønnen ikke længere blev udbetalt, og at de igennem et år ikke havde haft mulighed for at rejse hjem. 

Ifølge Dubai-mediet The National kunne besætningen dog endelig rejse hjem i juni 2018. Skibet blev dog liggende ud for Sharjah, og det har efter alt at dømme ligget stille lige siden.

Ifølge Tradewinds er 300.500 t.dv. store 'Zoya 1' ejet af Ullib Shipping, men bliver drevet af Aurum Ship Management, som er et datterselskab af det indiske Aurum Marine Services Management med base i emiraterne. 

Det har ikke været muligt at identificere de fire omkomne, og derfor vil der nu blive taget dna-prøver.

'Zoya 1' er bygget i 1996.

Læs også: Video: Royal Navy redder 27 søfolk i Biscayen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125