23948sdkhjf

MHO-Co frygter Brexit

Brexit bliver en realitet i morgen, og derefter har Storbritannien og EU 11 måneder til at forhandle en handelsaftale på plads. Det er endnu uvist, om søfarten bliver en del af aftalen, og derfor begynder usikkerheden om fremtiden for alvor at kunne mærkes i de danske rederier, der lever af opgaver i Storbritannien.

Det skriver Børsen

Et af de rederier er offshore vind-rederiet MHO-Co, der med base i Esbjerg opererer tre CTV'ere. Selvom flere af kunderne er dansk funderede energiselskaber og vindmølleproducenter, sker 100 pct. af rederiets omsætning i øjeblikket ved havmølleparker på britisk sokkel. 

- Vi mærker usikkerheden både fra vores ansatte og kunder. De er meget opmærksomme og forsøger hele tiden at holde sig opdateret. Det er jo forståeligt nok, at folk bliver usikre, når de går og hører en masse og spørger sig selv: Har vi et job efter nytår, eller har vi ikke?, siger MHO-Co's adm. direktør Mik Henriksen til Børsen. 

Han har endnu ikke mærket konsekvenser af usikkerheden, når rederiet byder på opgaver, men forsøger at komme ind på andre markeder end det britiske for at sprede risikoen.

- Vi byder intenst i lande som Tyskland, Holland, Belgien og selvfølgelig også i Danmark, og vi byder også til lidt lavere priser end tidligere, siger Mik Henriksen til Børsen. 

Læs også: Dansk offshore-vind rider på vækstbølge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094