23948sdkhjf

Bimco advarer om risiko i Hormuz

Nu slutter den internationale shippingorganisation Bimco sig til koret af organisationer, der advarer rederier om risikoen ved at sejle igennem Hormuz-strædet, hvor en femtedel af den globale olieproduktion går igennem.

Ifølge Bimco kan modangreb efter USA's likvidering af den iranske general Soleimani ske hvor som helst i verden, og både til lands og til vands. Men i en maritim kontekst er truslen størst for skibe, besætninger og laster med direkte forbindelser til USA eller USA's nærmeste allierede.

- Når det så er sagt, kan man ikke udelukke angreb med shipping generelt efter angrebene op tankskibe ud for Fujairah og i Oman-bugten i maj og juni 2019, skriver Bimco i en opdatering.

Her peger Bimco blandt andet på, at Iran kan forsøge at forstyrre retten til at passere ind og ud af Den Persiske Golf. 

- Det er forventningen, at Iran vil afsøge muligheder for gengæld, der inkluderer et element af fornægtelse i engagementet, da dette vil gøre det mere vanskeligt for USA at retfærdiggøre gengældende handlinger, skriver Bimco. 

Derfor opfordrer organisationen nu shippingbranchen til at tage sine forholdsregler, hvis de vælger at trodse risikoen og sejle i området. Blandt dem er, at man skal melde sig til den britiske myndighed, United Kingdom Maritime Trade Operations (UKTMO), styrke skibets kapacitet til brandslukning og holde øget udkig. 

Opfordringerne fra Bimco kommer efter, at Forsvaret tidligere i denne måned har hævet sikringsniveauet til to ud af tre. Fra Danske Rederier lyder meldingen dog, at rederierne er på forkant med udviklingen og for længst har taget sig de anbefalede forholdsregler. 

Læs også: Ekspert: Skibsfarten er et af Irans bedste kort

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11