23948sdkhjf

Rederier skriver under på at ansætte flere kvinder

I et nyt forsøg på at fremme ligestilling vil Danske Rederier forpligte rederierne til arbejde for sagen

Knap 20.000 mænd og lidt mere end 3000 kvinder er ansat i de danske rederier. Den fordeling er skæv og skal ændres, mener Danske Rederier, som nu har taget initiativ til et charter, hvor rederierne kan forpligte sig til at gøre en indsats for ligestillingen.

De første 14 rederier skriver under på charteret senere i dag, hvor ligestillingsminister Mogens Jensen også vil tale, oplyser brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

- Vi har en stor udfordring med at rekruttere arbejdskraft til Det Blå Danmark. Og lige nu går vi ganske enkelt glip af halvdelen af talentmassen, når vi ikke er bedre til at tiltrække kvinder. Det prøver vi nu at gøre op med og vil sammen med rederierne gøre en indsats for at få flere kvinder ombord, siger Danske Rederiers adm. direktør Anne H. Steffensen i meddelelsen.

Ledelsen tager ansvar

I det nye charter forpligter rederierne sig blandt andet til at udarbejde en strategi eller plan for at øge andelen af kvinder i virksomheden og beskrive og igangsætte initiativer, der skal støtte det.

Rederierne skal også udvikle og opstille mål for andelen af kvinder i virksomheden, ligesom de skal udpege et medlem af topledelsen til at være ansvarlig for indsatsen.

- Rederierne vælger selv, hvordan de vil tilrettelægge indsatsen. De driver vidt forskellige forretninger, og deres udgangspunkter er forskellige. Derfor vil vi ikke forsøge at presse dem til at nå ét bestemt mål. Men vi har et mål for, hvor mange af rederierne der skal tilslutte sig charteret, siger Anne H. Steffensen og fortsætter:

- Når vi træder ind i 2021 skulle 75 pct. af rederierne, som repræsenterer 75 pct. af medarbejderne, gerne have skrevet under.

FAKTA – kvinder i de danske rederier

  • 14 pct. af de ansatte i danske rederier er kvinder.
  • 7 pct. af de ansatte til søs er kvinder.
  • 2 pct. af de ansatte til søs er kvinder, hvis man fraregner færgerederier. 
  • 33 pct. af de ansatte på land er kvinder.

Læs også: Jagten gik ind på kvinder til søfarten i 2019

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156