23948sdkhjf

Rekordmange skibe hejser Dannebrog

I 2019 voksede den danske flåde under dansk flag samlet set med 21 skibe til 731 skibe

2019 blev rekordår for antallet af skibe, der sejler under dansk flag. Ved årsskiftet kunne 731 skibe således hejse Dannebrog i agterstavnen.

Det er en stigning på 21 skibe eller tre pct. fra året før, oplyser Danske Rederier.

- Vi er glade for, at så mange rederier vælger at sejle under dansk flag. Danmark er en stolt søfartsnation, og det danske flag på skibene er et kvalitetsstempel, som viser, vi i Danmark formår at kombinere konkurrenceevne med kvalitet, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i en pressemeddelelse.

Effektfuld beslutning

Skiftende regeringer har haft fokus på at nedbringe danske særregler i takt med at globale standarder er blevet højnet, og sidste år fjernede et bredt flertal i Folketinget den registreringsafgift, som har været en klods om benet på det danske flags konkurrenceevne.

- Det virker, når der bliver lavet gode politiske tiltag, som sikrer gode forhold for skibe under dansk flag. Jeg er rigtig godt tilfreds med, at rederierne kvitterer med at flage flere skibe ind. Det giver Danmark tyngde som søfartsnation ude i verden og indflydelse på de store dagsordner som skal løftes internationalt for skibsfarten ikke mindst på klimaområdet, siger Anne H. Steffensen.

Foruden en stigning i antallet af skibe under dansk flag er den samlede kapacitet i flåden også steget. Tonnagen er gået fra 20,34 mio. bruttoton til 21,32 mio. bruttoton – en stigning svarende til 4,8 pct.

Handelsflåden under dansk flag er nu den 12. største i verden, og hvis man kigger på opereret tonnage, så råder Danmark over verdens femtestørste handelsflåde.

Læs også: Stena-rederi rykker til Danmark fra Sverige

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125