23948sdkhjf

Ærøxpressen indsætter ny direktør igen

Indtil der er midler til at hyre en direktør udefra, er Boye Kromann ny direktør for det nystartede færgerederi

Når arbejdet med at starte et nyt færgerederi går ind i en ny fase, at der er brug for andre kompentencer. Derfor er det almindelig sund fornuft at skifte ud på direktørposten. 

Sådan lyder logikken hos Ærøxpressen, selskabet bag den nye forbindelse mellem Marstal og Rudkøbing. Her har man netop skiftet direktør for anden gang på et halvt år, og dermed kører rederiet, der gik i reel drift i december 2019, på tredje direktør. 

Ny mand ved roret er skibsmægler Boye Kromann. Han tager over efter Søren Vestergaard, der tiltrådte i juli 2019, hvor han tog overtog posten fra Leif Jensen. Udskiftningerne i toppen sker dog helt forventet og uden dramatik, lyder det fra Ærøxpressens bestyrelsesformand Christian A. B. Holm.

- Først var der opstartsfasen, så har der været de hårde tider med at få færgen fra værftet, rekruttere medarbejdere og gøre klar til drift, og nu er der så tale om mere almindelig drift. Og heldigvis har vi været så heldige at have alle tre typer i bestyrelsen, siger Christian A. B. Holm til Søfart. 

Alle de tre hidtidige direktører i Ærøxpressen har altså været hentet fra rederiets bestyrelse, og ligesom Leif Jensen gjorde det, da hans tid som direktør var udløbet, fortsætter også Søren Vestergaard i bestyrelsen.

Vil hyre fast direktør

Christian A. B. Holm regner med, at Boye Kromann nu kommer til at være direktør i "et stykke tid". Bestyrelsesformanden lægger dog ikke skjul på, at det ej heller er nogen varig løsning at lade Boye Kromann være direktør. 

- Hvis tingene kommer til at køre som forventet, kommer vi til at skulle have en fastansat, så det ikke bliver en fra bestyrelsen, siger Christian A. B. Holm.

Hvornår forventer du, at det kommer til at ske?

- Det bliver nok ikke før efter sommerferien. Nu er vi i gang med at få tingene til at fungere, og når så indtjening er rimelig, vil vi gerne have et fast menneske til at stå for driften. 

Boye Kromann har tidligere været direktør i det familieejede coaster-rederi Rederiet Erik B. Kromann. Han er i dag aktiv i skibsmæglervirksomheden Hermann C. Boye. 

Læs også: ’Ærøxpressen’ klar til at genåbne Marstal-Rudkøbing

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11