23948sdkhjf

Topchef mistænkt i Dan-Bunkering-sag

Sag om ulovlig handel med jetbrændstof til russiske kampfly i Syrien omfatter Bunker Holdings topchef Keld R. Demant

Opdateret 9. januar med citat fra Keld R. Demant

Topchefen i Bunker Holding, Keld R. Demant, er blandt de sigtede i sagen om ulovlig handel med brændstof til russiske kampfly i Syrien. Det står klart, efter at Østre Landsret i går delvist ophævet navneforbuddet i en sagen.

Det skriver DR.

Sagen har i første omgang – udadtil – drejet sig om den fynske virksomhed Dan-Bunkering, der handler med brændstof til blandt andet skibe, og som blev sigtet i sagen sidste år i september.

Det står dog nu pressen frit at oplyse, at ejerselskabet bag Dan-Bunkering, Bunker Holding, også er sigtet. Det samme er altså Bunker Holding koncerndirektør samt yderligere en person, der dog stadig er omfattet af navneforbud.

Forventer hurtig afklaring

Sagen drejer sig om handler mellem Dan-Bunkering og det russiske selskab Maritime, der ifølge Ruslands udenrigsministerium har haft ansvaret for at forsyne russiske kampfly i Syrien med jetbrændstof.

Det er Bagmandspolitiet – eller Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) – der har rejst sigtelserne. Bagmandspolitiet er af den opfattelse, at der er sket handel med jetbrændstof i strid med EU-sanktioner. Altså skal der være tale om sanktionsbrud.

I den forbindelse mener Bagmandspolitiet, at ejerselskabet Bunker Holding har givet kreditter til leverancerne af jetbrændstof, skriver DR. Det har Bunker Holding dog afvist, og i det Middelfart-baserede selskab håber man på, at røgen snart lægger sig. 

- I forbindelse med dagens afgørelse er der intet ændret i sagen. Som formand for bestyrelsen i selskabet har jeg naturligvis det overordnede ansvar for virksomheden, men er selvfølgelig ikke nede i de ca. 20.000 handler, som Dan-Bunkering foretager årligt, siger Keld R. Demant i en pressemeddelelse og fortsætter:

- De otte danske myndigheder, der har undersøgt sagen, har d.d. ikke fundet handler, der strider mod nogle sanktioner. De amerikanske myndigheder, der også har undersøgt sagen, HAR renset Dan-Bunkering for mistanke, hvilket jeg forventer, at de danske myndigheder også når frem til, uden at der går tre år yderligere med undersøgelser.

Indberettet af Danske Bank

Det var selskabets egen bank, Danske Bank, der i august 2018 henledte myndighedernes opmærksomhed på, at Bunker Holding kunne være involveret i sagen om ulovlig handel med jetbrændstof.

Banken indberettede dengang transaktioner for i alt 29 mio. kroner mellem Bunker Holding og det russiske selskab Maritime.

Desuden indberettede Danske Bank overførsler for flere hundrede mio. kroner mellem Maritime og Dan-Bunkering.

Bunker Holding og selskabets administrerende direktør blev sigtet i sagen samtidig med Dan-Bunkering i september. Men Retten i Odense nedlagde dengang forbud mod at nævne ejerselskabet og direktøren ved navn.

Læs også: Bunker Holding tæt på tronen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094