23948sdkhjf

Danpilot overtager resten af Belt Pilot

Alle medarbejdere får muligheden for at rykke med over i Danpilot, som nu har overtaget de sidste 49 pct. af Belt Pilot

I forbindelse med at konkurrencen på lodsområdet er givet helt fri fra 1. januar 2020, er Danpilot og Belt Pilot blevet enige om at slå de to selskaber sammen. Det oplyser Danpilot i en pressemeddelelse.

Danpilot ejede i forvejen 51 pct. af Belt Pilot, men køber nu de sidste 49 pct. af medejer og adm. direktør Jesper Hoffmann. 

Fusionen sker med virkning fra i dag. Alle medarbejdere i Belt Pilot får muligheden for at flytte med over i Danpilot, og alle Belt Pilots aktiver bliver fusioneret ind i Danpilot, som bevarer lokalerne på havnen i Fredericia. 

Mere robust drift

Jesper Hoffmann fra Belt Pilot overgår ved sammenlægningen til DanPilot. Her overtager han posten som chef for customer relations med direkte reference til Danilots adm. direktør, Erik Merkes Nielsen. 

- Danpilot og Belt Pilot er så tæt forbundne, at det for den praktiske operation kun betyder få ændringer, siger Erik Merkes Nielsen i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at forandringerne vil blive anderledes synlige for kunderne, som kommer til at opleve et mere simpelt lodseri. Han forventer dog også, at der vil opstå synergier i forhold til disponering og ledelse af lodser og bådmænd, så driften samlet set bliver mere effektiv og robust.

- Sammenlægningen af Belt Pilot og Danpilot bliver en stor gevinst for alle parter, og vi vil fra Danpilots side gøre alt, hvad vi kan, for at skiftet bliver så smidigt og positivt som muligt for kunder og medarbejdere, siger Erik Merkes Nielsen.

Godt tidspunkt

I Belt Pilot mener Jesper Hoffmann, at tidspunktet er velvalgt til at slå de to selskaber sammen. 

Vi har gennem årene udviklet et stadigt tættere samarbejde, og en sammenlægning var derfor næste logiske skridt. Jeg glæder mig til at arbejde med Danpilots kommercielle platform og hjælpe med til, at vi bliver kundernes foretrukne valg, siger han i pressemeddelelsen.

Omvendt giver Erik Merkes Nielsen udtryk for, at han glæder sig til at få Jesper Hoffmann med ombord. 

- Jesper har en stærk kommerciel baggrund og stor indsigt i vores forretningsområde. Jeg er derfor overbevist om, at han bliver en stærk chef for customer relations, som kan sikre, at vi kommer tættere på kunderne, siger han.

Læs også: Lodser: "Drop ideen - Danmark får aldrig et frit marked for lodseri"

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094