23948sdkhjf

Kolding-politikere enige om ny vision for erhvervshavn

Der venter erhvervshavnen et mere grønt fokus og en sammensmeltning med byen med ny havnevision

En ny vision for Kolding Havn er blevet vedtaget i Koldings byråd, efter at det første forlig gik i vasken tidligere på måneden. 

Til forskel fra den første vision, som lagde op til at afvikle den 175 år gamle erhvervshavn fuldstændigt frem mod 2043, sætter den nye aftale ikke nogen udløbsdato for havnens virksomheder. Formelt set er der tale om en hensigtserklæring, som har tre hovedpunkter:

  • Det er fortsat hensigten, at erhvervshavn, by og fjord skal bindes sammen i en udvikling af havneområdet.
  • Havneområdet udvikles med boliger, erhverv, kultur og rekreative områder, hvorved der bliver mere by og grønnere havn.
  • En grøn og bæredygtig udvikling af havneområdet sker på baggrund af dialog med interessenter og i en åben dialog.

Det var blandt andet manglen på dialog – både internt i byrådet og udadtil med blandt andre de berørte virksomheder – der fik fire byrådspolitikere til at trække sig fra det oprindelige forlig. En af dem er løsgænger Hanne Dam, der er særligt glad for, at det nye forlig netop lægger op til dialogen. 

- Vi skal snakke om, hvordan havnen skal se ud, hvordan det kan blive et sted, hvor både virksomheder og byliv kan hænge sammen, og hvilke virksomheder det er, der skal ligge der, siger Hanne Dam til TV Syd.

Hun afviser dog over for mediet at svare på, om alle virksomheder får lov til at blive boende på havnen.

Efter at de første fire byrådspolitikere havde trukket deres støtte, trak Socialdemokratiet også deres. Her har gruppeformand Poul Erik Jensen tidligere fortalt til Søfart, at han gik med i det oprindelige forlig for at sikre sig en plads ved bordet, når det skulle besluttes, hvad der skulle være på havnen i stedet for virksomhederne. 

I dag understreger han over for Jyske Vestkysten, at den store forskel på den gamle og den nye aftale er, at den nye aftale tager udgangspunkt i, at der er en erhvervshavn i Kolding.

- Jeg er altid tilfreds, når vi kan nå frem til brede løsninger, men jeg er mere tilfreds denne gang, fordi vi giver erhvervshavnen en fortsat chance, siger han til Jyske Vestkysten.

Læs mere: Virksomheder på Kolding Havn: Nu skal vi have dialogen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109