23948sdkhjf

Koldings borgmester afblæser havnelukning

Den politiske opbakning til at lukke Kolding Havn er blevet for snæver, siger borgmester til Jyske Vestkysten

Først var det Enhedslisten, SF og løsgængeren Hanne Dam, der for to dage siden trak deres støtte til den procesplan, der skulle føre til Kolding Havns endeligt.

I går trak Socialdemokratiet sig så også fra forliget, og dermed er der ikke længere tilstrækkelig politisk opbakning til, at Kolding Havn skal lukkes. 

- Den store beslutning om vores havn blev truffet i november sidste år af alle partier i byrådet, så når to partier og en løsgænger nu ikke er med mere, så er det så markant en ændring, at aftalen ikke længere er gældende, siger Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) til Jyske Vestkysten.

Læs mere: Virksomheder på Kolding Havn: Nu skal vi have dialogen

I skrivende stund er gruppeformændene i Kolding Byråd kaldt til krisemøde, hvor Jørn Pedersen vil bede om en forklaring fra de partier, der har trukket sig fra aftalen. 

I Socialdemokratiet begrunder gruppeformand Poul Erik Jensen tilbagetrækningen med, at forliget reelt ikke eksisterer mere, når det ikke længere er et samlet byråd, der står bag beslutningen. 

For virksomhederne på Kolding Havn fremtiden endnu uvis, selvom den unægteligt ser noget lysere ud i lyset fra den seneste udvikling i sagen. Står det til Socialdemokratiet, skal der stadig ske forandringer på havnen, men fremgangsmåde skal gribes anderledes an. 

- Nu er det vigtigt med en proces, hvor vi også har havnens virksomheder med i forløbet. Det var ikke tilfældet for et år siden, hvor havnens virksomheder oplevede havneforliget som et overraskelsesangreb, siger Poul Erik Jensen til Jyske Vestkysten.

Læs også: Fire byrødder trækker støtte til havnelukning i Kolding

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109