23948sdkhjf

USA opbringer skib lastet med iranske våben i Det Arabiske Hav

Ifølge USA's forsvarsministerium tyder det på, at skibet med iranske missilkomponenter var på vej til Yemen

USA har opbragt et skib lastet med iranske våben i Det Arabiske Hav, oplyser en talsmand for det amerikanske forsvarsministerium ved navn Sean Robertson .Stedet for beslaglæggelsen, der fandt sted i november, indikerer, at fartøjet var på vej til Yemen.

- De første undersøgelser peger på, at disse avancerede missilkomponenter er af iransk oprindelse, siger Sean Robertson.

Han fortæller videre, at skibet bliver betragtet som et "statsløst skib", og at ombordstigningen blev udført i overensstemmelse med international lov.

Spændingerne mellem USA og Iran er vokset i år særligt omkring farvandene i Mellemøsten.

USA trak sig sidste år ud af en international atomaftale med Iran. I stedet genindførte præsident Donald Trump skrappe økonomiske sanktioner mod landet. Resultatet har været et brat økonomisk tilbageslag, som rammer de menige iranere hårdt.

USA har desuden udstationeret flere soldater og mere militært materiel i regionen. Nedskydningen af droner tidligere i år har rejst bekymring om, hvorvidt parterne kan være på vej i krig.

Iran støtter houthi-militsen i Yemen, der kæmper mod Saudi-Arabien, som er Irans ærkefjende i regionen. Yemen har siden 2014 været underkastet en blodig magtkamp mellem houthi-oprørerne og landets regering, som støttes af Saudi-Arabien.

Der har i den seneste tid været forhandlinger om en fredsløsning i Yemen.

Kampene i landet er blevet intensiveret siden 2015, da houthi-oprørerne vandt terræn og rykkede frem mod regeringens midlertidige hovedkvarter i Aden. Dette fik saudiaraberne og sunnimuslimske allierede lande til at gribe ind og bekæmpe den shiamuslimske oprørsgruppe.

Læs også: Houthi-oprørere frigiver tre både efter kapring

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203