23948sdkhjf
>

Nu kommer DIS-udvidelse endelig til endelig afstemning i Folketinget

Skatteminister Morten Bødskov har netop fremlagt et lovforslag, der langt om længe muliggør udvidelsen af DIS- og tonnageskatten, så de kan omfatte offshoreaktiviteter knyttet til havvind.

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

Forslaget har været længe undervejs. Første drøftelser blev indledt i 2014, og den endelige lovgivning blev i 2018 vedtaget med bredt flertal i Folketinget.

Udvidelsen skulle imidlertid godkendes af Europa-Kommissionen for at kunne træde i kraft. Kommissionens godkendelse krævede en række ændringer for at leve op til EU’s opdaterede fortolkning af retningslinjerne for statsstøtte.  

Og det er de ændringer, som skatteminister Morten Bødskov har fremsat i et lovforslag i Folketinget.

Læs også: Tuco skal producere nyt offshore-fartøj for tysk bådbygger

- Det har været længe undervejs, men nu ser vi frem til, at DIS- og tonnageskatteudvidelsen snart træder i kraft med fremtidssikrede rammevilkår for Det Blå Danmark og nye aktiviteter under dansk flag, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i pressemeddelelsen

Benhård konkurrence

45 rederier er i dag helt eller delvist beskæftiget med havvind herhjemme. De er i hård konkurrence med rederier fra specielt Holland, Storbritannien og Norge, hvor de har væsentligt mere attraktive skattevilkår for deres offshoreaktiviteter.

- Vores offshore vind-rederier gør det godt, men i den benhårde konkurrence, der er på havvind, er det afgørende nødvendigt, at Folketinget får sat punktum i denne sag, så de mange skibe, der bygger og servicerer havvindmølleparkerne endelig, bliver omfattet af DIS- og tonnageskatten og dermed får sammenlignelige forhold med deres internationale konkurrenter, siger Anne H. Steffensen.  

Danske Rederier forventer, at udvidelsen vil tiltrække nye fartøjer til Danmark samt sikre nye investeringer og arbejdspladser.

Læs også: Rederier jubler over udvidet DIS-ordning

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125