23948sdkhjf

Søfolk finder 16 personer bag i lastbil på 'Stena Horizon'

På en færge på vej fra Frankrig til Irland er 16 blinde passagerer fundet i live i en lastbiltrailer

16 mennesker er blevet fundet bag i en lastbil på en ro/pax fra Frankrig til Irland. Alle 16 er i live.

Det oplyser færgeoperatøren Stena Line i en erklæring udsendt i går.

En Stena Line-medarbejder fortæller, at "16 personer blev fundet i en forseglet trailer på bildækket under en rutinemæssig inspektion".

Færgen, 'Stena Horizon', sejlede fra den nordfranske havneby Cherbourg klokken ni onsdag aften med kurs mod Rosslare i Irland.

- Samtlige personer har det godt og er blevet indlogeret i et privat passagerområde på skibet, hvor deres velbefindende er i fokus, skriver Stena Line i en erklæring.

Operatøren oplyser videre, at den havde advaret myndighederne i havnen i Rosslare i det sydøstlige Irland, hvor færgen efter planen skulle ankomme torsdag klokken 15.30.

Den irske tv-station RTE rapporterer, at gruppen af blinde passagerer - alle mænd i alderen fra 20 til 40 år og muligvis asiater - antages at have forladt Belgien for fem dage siden.

Senere torsdag blev ti mænd fundet i en lastbilcontainer i London. Alle ti blev anholdt. Det samme gjorde chaufføren.

En af mændene blev bragt til hospitalet for behandling. Det oplyser politiet i Essex ifølge nyhedsbureauet PA.

Som Søfart tidligere har skrevet, blev 25 migranter tirsdag fundet i live i en kølecontainer på DFDS-skibet 'Britannia Seaways' undervejs fra Holland til England. Migranterne menes at være fra Kuwait eller Irak.

Den chauffør, som fragtede containeren, er ifølge politiet i Rotterdam en 39-årig rumæner, som er anholdt. Politiet ved endnu ikke med sikkerhed, om chaufføren kendte til, at der var personer i containeren.

Læs mere: 25 migranter fundet i kølecontainer på 'Britannia Seaways'

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141