23948sdkhjf

CMP i nyt miljø-samarbejde med Los Angeles

I løbet af de kommende fem år vil Copenhagen Malmö Port (CMP) have et tæt samarbejde om miljø og bæredygtighed. 

Det skriver CMP i en pressemeddelelse.

De to havne vil fremme dialogen, udveksle information og dele erfaringer. De centrale samarbejdsområder, der er fastlagt i aftalen, omfatter energianvendelse og alternative energikilder, brugen af miljøvenligt udstyr og grøn teknologi i havneterminalerne samt engagement i globale miljøsammenslutninger og -initiativer.

Fra Port of Los Angeles fortæller adm. direktør Gene Seroka, at mange af havnens miljømæssige fremskridt igennem de seneste ti år er kommet i stand ved hjælp af informationsudveksling med andre havne. 

- Denne aftale cementerer vores partnerskab med CMP yderligere og vores fælles interesse i at fremme den mest effektive og mest bæredygtige varetransport overhovedet, siger han i pressemeddelelsen. 

Aftalen mellem CMP og nordamerikas største containerhavn blev indgået i Los Angeles i sidste uge. Ifølge CMP's adm. direktør Barbara Scheel Agersnap er det nødvendigt at sætte skub i nye teknologier og nye måder at arbejde på, hvis man vil fremskynde gennemførelsen af bæredygtige løsninger. 

- Stærke partnerskaber er nøglen til en solid og hurtig udvikling, og vi håber, at denne aftale også vil intensivere samarbejdet mellem den grønne maritime udvikling i vores to regioner til nytte for begge parter, siger hun i pressemeddelelsen. 

Som Søfart tidligere har skrevet, er CMP blandt de ti nordiske havne, som netop har indgået en lignende aftale om at dele erfaringer. 

Læs mere: Tre danske havne med i nordisk erklæring om bæredygtig udvikling

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109