23948sdkhjf

Krydstogtkaj sætter sindene i kog i Helsingør

Havnechef i Helsingør beklager mangelfuld kommunikation omkring et måske kommende krydstogtkaj-anlæg
I Helsingør har bølgerne gennem et stykke tid gået højt vedrørende et måske kommende krydstogtkajanlæg i byen.

Ifølge havnechef Jesper Schrøder har der bredt sig en opfattelse af, at byens politikere opererer med en skjult dagsorden om at etablere et kajanlæg syd for ForSea-færgerne - men uden reel borgerindflydelse eller dialog med borgerne i Helsingør Kommune.

Men det er ganske enkelt ikke rigtigt, fastslår havnechefen nu i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis.

- Sandheden er, at udviklingen af et eventuelt nyt kajanlæg foreløbig ikke er andet end netop et projekt i den indledende fase. En idé og et projekt jeg, som havnechef, har præsenteret for min bestyrelse, hvor den fik en blandet modtagelse til at starte med, skriver Jesper Schrøder.

Han tilføjer, at havnebestyrelsen dog har bedt ham om at præsentere et mere gennemarbejdet projekt, hvilket selvstyrehavnen nu er i gang med.

Havnechefen er med egne ord 'meget ærgerlig' over, at han ikke har fået gjort det klart noget før, at havneadministrationen fortsat er i udviklingsfasen. Og at det for udeforstående har set ud som om, at projektet er langt mere færdigt, end det faktisk er.

- Det skulle havneadministrationen have kommunikeret langt tydeligere. Debatten lige nu foregriber fakta, beslutninger og alt muligt andet. Set i bakspejlet burde jeg have været hurtigere til at blande mig og tydeligt sige, at kajprojektet foreløbig blot er under udvikling og et bud på, hvordan havnen kunne se ud.

Havnechefen slutter med at beklage den uklare kommunikation omkring projektet.

- Jeg beklager, at mange har fået den opfattelse, at kajprojektet omgår den demokratiske proces. Det er på ingen måde tilfældet. Vi afventer alene at blive klogere på, hvor langt ideen kan bære.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125