23948sdkhjf

Terntank bestiller hybrid-tankskibe

To nye tankskibe skal illustrere, hvordan Terntank stiler mod en stadigt mere klimavenlig flåde. 

Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse. 

De to nybygninger skal opføres hos AVIC Dingheng Shipbuilding, og de er designet af Kongsberg, som overtog Rolls-Royce' designafdeling tidligere i år.

Skibene er et stykke hen ad vejen identiske med Terntanks seneste serie af skibe på 15.000 t.dv. fra Avic-værftet. De to nye vil dog blive forsynet med en række tekniske opdateringer. Det gælder blandt andet en batteripakke, der skal understøtte det LNG- eller LBG-drevne maskineri. 

- Med disse skibe i Avic 2.0-serien fortsætter Terntank sin færd som forgangseksempel i miljøeffektiv og sikker shipping, skriver Terntank i pressemeddelelsen og understreger, at marinemiljø og sikkerhed altid har været topprioritet for det familieejede rederi. 

De to nybygninger får også mulighed for at benytte sig af landstrøm, når de bliver indsat på Nordsøen og Østersøen i 2021. Desuden vil energiforbruget blive reduceret yderligere ved hjælp af det nyeste udstyr inden for optimering af operationen.

Terntank har option på yderligere to skibe. 

Terntank var det første rederi til at bestille LNG-drevne tankskibe tilbage i 2013. Rederiet har netop modtaget prisen for "Best environmental performance" ved Greenports-konferencen i Bremen. 

Læs også: Tysk miljøpris til Terntank

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109