23948sdkhjf

'Berlin' tørnede sammen med H. Folmer-coaster i Rostock

Både i Scandlines og H. Folmer er der stor irritation over timingen for sammenstødet

En kollission mellem Scandlines færge på Gedser-Rostock, 'Berlin', og H. Folmers danskflagede coaster 'Danica Violet' førte i weekenden til, at 'Berlin' var ude af drift i mere end et døgn. 

Ingen personer kom noget til i sammenstødet, der fandt sted fredag den 1. november om eftermiddagen. Ifølge Scandlines var 'Berlin' planmæssigt på vej ud af kanalen fra Rostock, da den blev påsejlet af 'Danica Violet', som ifølge H. Folmer netop var kommet fra værft i Gdynia og var på vej til at samle en last op i Rostock.

'Berlin' returnerede med det samme til Rostock, hvor bilerne kørte fra borde.

Nærkontakten resulterede dog i skader i skroget ved stævnen på 'Berlin'. Scandlines oplyser til Søfart, at der blev tilkaldt eksterne svejsere, som arbejdede hele natten og næste dag, indtil 'Berlin' atter kunne godkendes. Hybridfærgen kom tilbage i ordinær drift lørdag den 2. november kl. 19.15.

I Scandlines kalder kommunikationschef Anette Ustrup Svendsen timingen for "max uheldig", da 'Berlin's søsterfærge 'Copenhagen' er på et planlagt værftsophold. Dermed var Scandlines' fragtfærge 'Kronprins Frederik' i en periode den eneste færge på Gedser-Rostock.

Kom lige fra værft

I H. Folmer fortæller direktør Jørgen Folmer til Søfart, at der heller ikke skete personskader på 'Danica Violet' i kollisionen. Han lægger dog ikke skjul på, at sammenstødet ærgrer ham alligevel. 

- Det er mildt sagt pisse irriterende, siger han og forklarer, at 'Danica Violet' kom direkte fra special survey i Gdynia.

Den 1986-byggede coaster var på vej til at samle en last op i Rostock, da den tørnede sammen med 'Berlin'.

- Den skulle have været tip top til de næste fem år. Men det er den så ikke alligevel, siger Jørgen Folmer.

'Danica Violet' fik lov til at sejle tilbage til værftet i Gdynia trods sine skader. Her forventer Jørgen Folmer, at det vil tage en uges tid at udbedre skaderne. 

Anette Ustrup Svendsen fortæller, at kollisionen ifølge Scandlines' oplysninger skete, fordi 'Danica Violet' mistede styringen. I H. Folmer vil Jørgen Folmer på nuværende tidspunkt ikke snakke om årsagen til kollisionen, fordi der endnu ikke er placeret et ansvar. 

Læs også: Profilen: "Coastershipping uddør med os"

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11