23948sdkhjf

Tank-rater og regnefejl fører til nedjustering i Norden

Tørlast- og produkttankrederiet Norden sænker nu forventningerne til resultatet for 2019 til et sted imellem 10 mio. dollar og 45 mio. dollar.

Det oplyser Norden i en pressemeddelelse.

Tidligere hed forventningen imellem 25 og 60 mio. dollar.

Justeringen skyldes primært en beregningsfejl, som er blevet identificeret i forbindelse med opdateringen af estimater til den nært foranstående rapport for tredje kvartal. Fejlen påvirker estimaterne med omkring 15 mio. dollar.

Tjener mere i tørlast

Der ligger dog mere bag nedjusteringen end regnskabstekniske detaljer. Norden oplyser et foreløbigt resultat for tredje kvartal i forretningssegmentet Dry Operator på tre mio. dollar, og med udsigt til en stærk afslutning på året bliver forventningerne til segmentets årsresulatet nu hævet. Den ligger nu på 5-15 mio. dollar, hvor et tidligere hed 0-10 mio. dollar. 

For den ejede tørlasttonnage, der udgør forretningssegmentet Dry Owner, ligger det foreløbige resultat for tredje kvartal på to mio. dollar. Her fastholdes forventningerne til årsresultatet på -5 til 5 mio. dollar, da høj afdækning reducerer markedsraternes indflydelse på resten af året.

Selv om spotraterne for MR og handysize-tanksskibe er blevet styrket de seneste dage, har de været svagere end forventet i tredje kvartal og begyndelsen af fjerde kvartal. På den baggrund – og inklusive effekten af beregningsfejlen – sænker Norden forventningerne til det justerede årsresultat for Tank til et interval på mellem 10 mio. dollar og 20 mio. dollar. Oprindeligt hed forventningen 30-45 mio. dollar.

Norden oplyser ikke noget foreløbigt resultat for tankforretningens tredje kvartal. Rederiet forventer dog stadig, at IMO 2020-reguleringen vil styrke produkttankmarkedet i resten af 2019 og i 2020.

Den fejl i beregningerne, som ifølge Norden er den primære årsag til nedjusteringen, ligger i IFRS 16-relaterede justeringer til det forventede dækningsbidrag i Tank-segmentet. Der er ingen indvirkning på tidligere offentliggjorte resultater.

Læs også: Nu tager Hafnia beskidte laster for at få del i ratefest

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14