23948sdkhjf

Trods ratefald: Værdistigninger i vente for VLCC'ere

Efterspørgslen efter tankskibe ser ud til at holde et niveau, der over de næste to år kan få værdien af de helt store råolietankskibe – VLCC'ere – til at stige med 50 pct. 

Det skriver Tradewinds på baggrund af en vurdering fra Cleaves' research-chef Joakim Hannisdahl.

- Det er sandsynligt, at det meste af denne værdistigning vil finde sted over de næste par måneder og føre til en mulig anden bølge af nye værdifastsættelser af tank-aktier før midten af 2020, siger han til Tradewinds. 

Værdistigningerne blev kickstartet af den ratefest, som for bare halvanden uge siden fik VLCC-raterne til at ramme 300.000 dollar om dagen.

Festen er dog allerede ebbet kraftigt ud. Flere af de ture, der blev indgået til skyhøje rater fredag den 11. oktober, blev aldrig effektueret, og allerede den 16. oktober var raterne nede i 135.000 dollar. Det er dog stadig det højeste niveau i årevis og næsten fem gange så meget, som den daglige spotrate var en måned tidligere. 

Ikke desto mindre ser de langvarige kontrakter ud til at holde et relativt højt niveau, der for VLCC'ere betyder 50.000 dollar om dagen for en et-årigt kontrakt. Det er en stigning på 38 pct. i forhold til niveauet for en måned siden, og hele 82 pct. højere end for et år siden. 

Læs også: Nu tager Hafnia beskidte laster for at få del i ratefest

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099