23948sdkhjf

Næstveds økonomiudvalg vil have havn ud af byen

Efter at planer om at flytte Næstved Havn ud af bymidten har været oppe at vende igennem længere tid, er udflytningen nu kommet et vigtigt skridt nærmere en realitet. 

Det skriver TV2 Øst i forbindelse med, at økonomiudvalget i Næstveds byråd har indstillet til, at flytningen går i gang. Den endelige afgørelse om flytningen bliver truffet på et byrådsmøde den 29. oktober. 

Byens borgmester, Carsten Rasmussen (S), forholder sig positivt til planerne. 

- Det er jo hyggeligt, at skibene i dag kommer helt ind i byen med materialer, men udfordringen er, at det hele skal køres væk med lastbiler. Den tunge trafik vil vi gerne undgå midt inde i Næstved by, og det gør vi kun ved at flytte havnen længere ud, siger han.

I modsætning til planerne om at lukke erhvervshavnen i Kolding, agter man i Næstved at beholde en havn af samme størrelse som den, der i dag bliver anløbet af 2-300 skibe årligt.

Der er tale om at flytte havnen ud for enden af kanalen, hvor to placeringer skal undersøges nærmere, hvis byrådet vedtager flytningen i næste uge. Begge placeringer kræver dog Miljøstyrelsens og Kystdirektoratets velsignelse, da der er tale om Natura 2000-områder og areler, som er omfattet af strandbeskyttelse. 

Læs mere: Næstved Havn klar til at flytte ud af byen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109