23948sdkhjf

Danske rederier jagter nyt havmølle-eventyr i Frankrig

Efter at franskmændene er kommet sent ud af starthullerne, når det gælder offshore vind, begynder de nu at rykke, og det samme gør en række danske rederier. 

Det skriver Børsen i forbindelse med et dansk erhvervsfremstød i Paris, hvor både Kronprinseparret og udenrigsminister Jeppe Kofod fører an, imens 50 danske virksomheder deltager. 

Blandt de 50 deltagere er flere rederier, og i offshore vind-rederiet Swire Blue Ocean har adm. direktør Mikkel Glerup bemærket det spirrende marked i Frankrig. 

- Det er et marked med enormt potentiale, og for første gang ser vi for alvor, at der er udvikling. Projekterne begynder at blive til noget. Og der er virkelig en fornemmelse af, at nu kan det ikke gå galt længere. Nu kører toget, siger han til Børsen. 

Også Maersk Supply Service er med i delegationen, oplyser Danske Rederier i en pressemeddelelse. Det hårdt prøvede offshorerederi har været på jagt efter nye forretningsområder siden 2016, og ser et potentiale i et bidrage med installationen af flydende havmøller i fransk farvand. 

Læs også: Swire Blue Ocean opgraderer til fremtidens offshore-møller

- Flydende vindmøller er et af de lovende områder, hvor vores maritime ekspertise med fordel kan overføres. Frankrig har mange attraktive aktører på området, som er af stor betydning for os. Vi håber, at vores deltagelse i den royale forretningsdelegation kan understøtte vores indtræden i havvind og give os et bedre netværk blandt de franske interessenter, siger Maersk Supply Service' CEO Steen S. Karstensen i meddelelsen. 

Som Søfart tidligere har skrevet, forlod stifteren af Swire Blue Ocean, Lars Blicher, rederiet i 2017. I stedet står han nu i spidsen for Maersk Supply Service' satsning på offshore vind. 

Læs mere: Eks-Swire boss skal lede vindsatsning hos Maersk Supply Service

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157