23948sdkhjf

Aabenraa Havn henter Ole Ingrisch til bestyrelse

Det er en erfaren herre udi havnedrift, der af Aabenraa Havns bestyrelse netop er blevet indstillet til at træde ind i bestyrelsen for Aabenraa Havn. 

Indtil udgangen af februar var Ole Ingrisch direktør for Esbjerg Havn. Det var en post, Ole Ingrisch bestred i 16 år, hvor han ledte havnen succesfuldt gennem store forandringer og udvidelser. 

- Med Ole Ingrisch som nyt medlem af havnebestyrelsen vil vi få en kapacitet, der har stor erfaring med drift og ikke mindst udvikling af havne. Han har særdeles gode strategiske evner til at arbejde med udvikling i et politisk styret miljø, siger formand for Aabenraa Havns bestyrelse, Erwin Andresen, i en pressemeddelelse.

Ole Ingrisch ser frem til at kunne træde ind i havnebestyrelsen, såfremt byrådet på sit møde den 9. oktober godkender indstillingen fra havnebestyrelsen. 

- Aabenraa Havn har et spændende udviklingspotentiale med sin gode infrastruktur, store vanddybde og moderne kajanlæg. Det er interessant for rigtig mange industrivirksomheder i hele Syddanmark og Nordtyskland. Derudover er kommunens nye ejerstrategi for Aabenraa Havn ganske tydelig og retningsvisende, siger Ole Ingrisch i pressemeddelelsen.

Han er også formand for brancheorganisationen Danske Havne. Det ser han som en styrke for Aabenraa Havn: 

- Det har givet mig et stort netværk blandt både kommercielle og politiske spillere. Og det betyder, at jeg er helt opdateret på de rammer, der påvirker alle danske havne. Der er for eksempel en ny havnelov på trapperne. Den viden vil jeg trække med ind i havnebestyrelsen, siger Ole Ingrisch. 

Stort netværk 

Direktør for Aabenraa Havn, Henrik Thykjær ser også frem til et kommende samarbejde med Ole Ingrisch. 

- Jeg kender Ole Ingrisch som en dygtig strateg. Han har stor indsigt i den maritime branche og adgang til et stort nationalt og internationalt netværk, der også omfatter potentielle emner for Aabenraa Havn, siger Henrik Thykjær. 

Ole Ingrisch vil komme til at udfylde den ledige bestyrelsespost, hvorefter Aabenraa Havns bestyrelse er fuldtallig. 

Ole Ingrisch er oprindeligt uddannet skibsfører og sejlede langfart, inden han flyttede karrieren ind på land og indtog direktørstillinger i blandt andet den maritime uddannelsesinstitutionen Martec og rederiet Royal Greenland. Han er 64 år og bosat i Marbæk ved Esbjerg. 

Læs også: Ny strategi skal sikre udvikling af Aabenraa Havn

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094