23948sdkhjf

Bent Østergaard takker af efter 50 år hos Lauritzen

Bent Østergaard kan se tilbage på næsten 50 år i Lauritzen-gruppen, når han om lidt går på pension i forbindelse med sin 75 års fødselsdag. 

Det oplyser Lauritzen Fonden i en pressemeddelelse.

Igennem årene har han bestridt en række forskellige stillinger i J. Lauritzen blandt andet som finanschef, økonomichef, under­direk­tør og direktør for finans og økonomi. I årene 1982–1985 var Bent Østergaard udstationeret til rederiets daværende datterselskab i Schweiz. HD-uddannelsen blev i 1989-90 suppleret med et ophold på Cedep i Frankrig. 

Bent Østergaard overgik i 1993 til rederiets moderselskab, J. Lauritzen Holding A/S, nu LF Investment ApS, og i 1996 blev han udnævnt til administrerende direktør her og i Lauritzen Fonden. Direktøransvaret overdrog han ved årsskiftet til Tommy Thomsen.

Læs mere: Tommy Thomsen ser lysere udsigter for J. Lauritzen

Læs også: DFDS åbner direkte ro/ro-rute til Grækenland

Bent Østergaard har med sine næsten 50 år i Lauritzen-gruppen haft transformationsprocessen, som ikke blot J. Lauritzen, men også hele koncernen har været igennem, inde på nærmeste hold.

Industrivirksomheder er blevet solgt fra, og skibsværfter er blevet lukket. J. Lauritzen A/S gennemgik med Bent Østergaard som bestyrelsesformand en omfattende forandring og måtte justere strategien efter de skiftende udfordringer i shippingmarkedet.

Bent Østergaard har desuden stået bag skabelsen af det nye og større DFDS, der efter købet af Norfolkline fra rederiet A.P. Møller, i dag er et af Europas største søbaserede transport- og logistiknetværk, og som sidenhen har fortsat sin vækstkurve.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111